Die huidkleurige rollade in de spiegel – dat ben ik

-

Vroeger droegen vrouwen een sexy korsetje met rijgveters. En dat zag er vele malen mooier uit dan een corrigerende onderbroek in de vorm van een steunkous. En daarom adviseert Edith je dringend vooral NIET in de spiegel te kijken als je er eentje aantrekt.

Ik moet aan de corrigerende onderbroek. Dat besefte ik toen ik mezelf in een jurkje hees en moest constateren dat ik te veel chocola eet. Ik zou mijn kwabbuik veel liever willen elimineren dan corrigeren, maar dat kan niet van de ene op de andere dag. Nou ja, nooit niet. Dus ik voor de lockdown naar de winkel om te vragen naar een corrigerende onderbroek, een woord dat lekker je mond uitrolt maar waarvan ik eigenlijk geen idee had wat het betekent.

In de winkel staat een jong ding met een taille en heel andere dingen aan haar hoofdje dan een kwabbuik. Ze kijkt me dolenthousiast aan – alsof een corrigerende onderbroek het beste is wat mij in mijn leven kan overkomen. Even hoop ik dat ze zal zeggen: ‘Maar mevrouw, u heeft helemaal geen corrigerende onderbroek nodig.’ Of nog beter: ‘Mevrouw, wat denkt u van een string, daarmee komt uw figuur veel beter uit de verf.’

Ze troont me mee naar de corrigerende onderbroeken. Ze liggen in een hoekje achteraf. Ik zie dikke steunkousen aan een hangertje. Die verwacht je te zien in een zorgwinkel met medische hulpstukken, niet in een lingeriezaak. Ze zijn er in het zwart, wit en huidkleur. Met en zonder pijpjes. ‘U heeft denk ik een large nodig,’ boort het meisje mijn laatste zelfvertrouwen de grond in. ‘Strakker moet u hem niet nemen, want u wilt ook nog ademen.’ Ik kies een onsmakelijke, huidkleurige steunkous zonder pijpjes en betaal daar belachelijk veel geld voor.

Thuis wurm ik me in de dwangbuis. Het dikke elastiek reikt tot mijn oksels. En dan doe ik iets wat ik iedereen in een corrigerende onderbroek afraad: ik kijk in de spiegel. Het beneemt me letterlijk de adem; die omzwachtelde, veel te gare, huidkleurige rollade in huidkleur, dat ben ik. En mijn buik laat zich niet zomaar corrigeren – hij duwt het elastiek naar voren. De tranen springen in mijn ogen en ik weet niet hoe snel ik mijn jurkje eroverheen moet gooien.

Het jeukt onder mijn ribben, maar krabben lukt niet. Bovendien krult net onder mijn borsten en oksels het elastiek naar beneden zodat daar zich een extra huidplooi vormt. Als ik ga zitten vecht mijn buik bevrijd te worden uit het gevang. Ik vraag me af hoe dat nu moet als ik vanavond de man van mijn leven tegenkom met wie ik gepassioneerd en vurig de liefde ga bedrijven. Zo’n corrigerende onderbroek slinger je niet even met een nonchalante beweging het struikgewas in.

Wat mij betreft mag het sexy korsetje weer in ere worden hersteld.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN