Déze celebs kregen late in life nog een kind

-

Het is een trend die past bij ouder worden en langer gezond blijven: kinderen krijgen een tijdje uitstellen of zelfs helemaal over de overgang heen tillen, met behulp van moderne technieken. 

Cameron Diaz (51) maakte onlangs bekend dat ze weer moeder is geworden. Naast dochter Raddix heeft ze nu ook zoon Cardinal. Gezien het feit dat er in beide gevallen geen dikke buik te bekennen was, heeft Diaz – die benadrukt dat het haar eigen kinderen zijn – gekozen voor tijdig haar eitjes laten invriezen en heeft ze voor de zwangerschap een draagmoeder ingeschakeld.

Hollywood

In Hollywood is dat niet ongebruikelijk, soms lukt het zelf niet, soms wil een ster haar lijf ‘sparen’ en besteed een zwangerschap om die reden uit. In de Verenigde Staten is op dit gebied meer mogelijk dan in Nederland, ook wat betreft adoptie. Dus, wie kregen er late-in-life nog een kind?

Janet Jackson

Toch lukt het soms ook nog om zelf een zwangerschap te voldragen. Janet Jackson kreeg in 2017 haar eerste kind, ze was toen 51 jaar.

Brigitte Nielsen

En Brigitte Nielsen (60) had al twee volwassen zonen toen ze op haar 54ste nog dochter Frida Dessi kreeg, na 13 jaar IVF-behandelingen. Ze weet wat iedereen zegt: dat ze veel te oud is om moeder van een kleuter te zijn. “De halve wereld zei dat toen ik op mijn 55ste zwanger was, waaronder mijn vier zonen,” zegt ze in People. De jongens zijn inmiddels volwassen en tussen de 28 en 39 jaar. “Maar om te beginnen: te oud bestaat niet. We zeggen dat niet over mannen die op hun 60ste, 70ste of zelfs 80ste nog kinderen krijgen. Kijk naar Robert De Niro: hij is 79 en heeft een baby van 7 maanden.”

Holly Hunter

Het zijn wel uitzonderingen op de regel, Holly Hunter (66) was bijna 49 toen ze op natuurlijke wijze tweeling Claude en Press kreeg.

Hilary Swank

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hilary Swank (@hilaryswank)

En Hilary Swank (49) kreeg op haar 48ste tweeling Aya en Ohm.

Diane Keaton

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Diane Keaton (@diane_keaton)

Adoptie is ook altijd nog een late-in-life optie om moeder te worden. Diane Keaton (78) koos ervoor om dochter Dexter en zoon Duke te adopteren toen ze respectievelijk 50 en 55 was.

Hill Harper

TV-personality Hill Harper adopteerde op zijn 51ste een zoon.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hoda Kotb (@hodakotb)

En talkshowhost Hoda Kobt was 52 toen ze een dochter adopteerde. “Ik mis niets van voor Hayley Joy in mijn leven kwam,” zegt ze in AARP. “Het is grappig dat ik dacht dat ik het perfecte leven had en er door haar achter kwam dat dit helemaal niet zo was. Ik besefte dat het nu vele malen beter is.”

Madonna

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Madonna (@madonna)

Madonna (65) was 58 toen ze in Malawi tweeling Estere en Stelle (destijds 4) adopteerde.

Robert de Niro

Oudere vaders zijn dan weer minder zeldzaam: Robert de Niro (80) kreeg zoals gezegd  vorig jaar nog een dochter.

David Foster

David Foster is vijf keer getrouwd en heeft in totaal zeven kinderen, de oudste is 43 en de jongste 3.

Alex Baldwin

Alec Baldwin (65) kreeg zijn 8ste kind op zijn 64ste , de oudste is 28, de jongste net 2.

Rod Stewart

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sir Rod Stewart (@sirrodstewart)

Rod Stewart (79) kreeg zijn 8ste kind op zijn 66ste , de jongste is 13, de oudste 60.

Mick Jagger

En Mick Jagger (80) was 73 toen hij zijn 8ste kind kreeg, zijn kroost beslaat de age range tussen 7 en 53.

PS Erramatti Mangamma is momenteel de oudste levende vrouw die op haar 73ste via IVF zwanger raakte. Ze beviel per keizersnee in Hyderabad, India van een tweeling, allebei dochters.

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

gifgif
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN