Deze 9 dingen maken je minder aantrekkelijk

-

Aantrekkingskracht – het is niet alleen een favoriet onderwerp voor op de borrel, maar ook van wetenschappers. En volgens studies maken deze kenmerken je (als man of vrouw) minder aantrekkelijk.

LEES OOK: 45 dingen die HIJ niet moet zeggen als ZIJ in de overgang is

1. Slechte grammatica

Een slechte beheersing van de Nederlandse taal kan volgens onderzoek een enorm afknapper zijn. Zeker als je actief bent op dating-apps. Een studie van datingsite Zoosk toont bijvoorbeeld aan dat zowel mannen als vrouwen kandidaten afwijzen enkel en alleen vanwege taal- en spelfouten. De reden? Slechte spelling zou een teken van desinteresse zijn.

2. Een jeugdig uiterlijk

Je zou misschien denken dat een jeugdig uiterlijk juíst aantrekkelijk is, maar dat is niet in alle gevallen zo. Volgens onderzoek vallen mensen met oudere ouders juist niet op personen met een jong gezicht. Aangezien steeds meer mensen pas na hun dertigste kinderen krijgen, zouden oudere gezichten daarom steeds populairder worden.

3. Veel make-up

Het is een bekende mythe dat mannen niet van vrouwen met veel make-up houden, maar dit is nu ook wetenschappelijk aangetoond: namelijk in deze Engelse studie. Dus: dat scheelt je weer wat tijd in de ochtend.

4. Je eetlust

Uit onderzoek is gebleken dat hongerige mannen een voorkeur hebben voor zwaardere vrouwen. Als de honger gestild is, zou die voorkeur dan weer verdwijnen. Wat voor les je hier uit kunt trekken is niet helemaal duidelijk, maar het is in ieder geval goed om te weten dat mannen zo’n licht kannibalistische neiging hebben (want hoe moeten we het anders begrijpen?).

5. Een dikke baard óf gladgeschoren kin

Uit een studie onder Australische, heteroseksuele vrouwen is gebleken dat vrouwen stoppels het aantrekkelijkst vinden van alle vormen van gezichtsbeharing. Dus géén baard en géén gladgeschoren kin.

6. Glimlachen (of juist niet)

Volgens deze wat verwarrende studie, vinden mannen lachende vrouwen aantrekkelijk, terwijl vrouwen juist niet van lachende mannen houden. Kortom: glimlachen kan aantrekkelijk zijn, maar het hangt er vanaf wat je geslacht is.

7. Nepheid

In het dagelijks leven werkt bluffen misschien, maar bij het daten gaat het je niet helpen. Mensen hebben het namelijk meteen door als je liegt of een rol speelt, zeker bij het online daten. Bovendien heeft het ook weinig zin om je sterker voor te doen dan je bent: want uiteindelijk zal die ander toch ontdekken wat er achter die facade schuilt.

8. Een te sterke persoonlijkheid

Hoewel je bij het daten altijd je beste beentje voor zet, is bescheidenheid ook heel aantrekkelijk. Want niets is vervelender dan een date die de hele tijd over zichzelf zit op te scheppen. Door nederig te zijn laat je juist zien dat je je kwetsbaar op kunt stellen. Volgens psycholoog Rachel Needle is een balans tussen zelfvertrouwen en bescheidenheid daarom het aantrekkelijkst.

9. Een gebrek aan hobbies/creativiteit

Volgens één studie is creativiteit een van de aantrekkelijkste eigenschappen die er is. Deelnemers van dit experiment vonden mensen met creatieve ambities en passies over het algemeen heel charmant. Dit zou met name voor vrouwen gelden. ‘Als mensen enthousiast en gepassioneerd over een onderwerp zijn, kan dat ontzettend innemend zijn,’ voegt Needle toe.

bron healthyway.com

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Ezra Hakze
Ezra Hakze
Ezra is de junior redacteur van Saar. Ze zoekt de hele dag het web af naar leuke fotoseries en filmpjes, maar is niettemin de laatste millennial zonder internet op haar telefoon.

RECENTE ARTIKELEN