Denk mee: waar zou jij je nou echt eens in willen verdiepen?

-

Ben jij klaar voor de tweede helft? De vragen die in de 50+ levensfase spelen, zijn heel anders dan die van een jonge moeder of studente. Je weet allang wat je bent geworden, je bent je onzekerheid ontgroeit en aan zekerheden geen gebrek. En toch kan het altijd beter. Daarom wil Saar een online academy gaan starten. Met leuke en stevige trainingen, speciaal voor vrouwen van boven of rond de 50. Met de vraagstukken die bij ons leven horen en antwoorden die bij onze leeftijd passen. Maar we willen graag van jullie horen met welke onderwerpen we zouden moeten beginnen. 

Met:
• Interessante deskundigen
• Talrijke oefeningen & tips
• De leukste verhalen van leeftijdsgenoten
• Handige downloads
• Podcasts, video’s en interviews
• Alles tailor made van en voor de 50+ vrouw

Denk je mee? Dan gaan wij voor je aan de slag.

Dit zijn de onderwerpen waar wij aan denken. (Zie onderaan voor een uitgebreidere beschrijving.)

[formidable id=16]

Anders eten na je 50e. Zo doorbreek je je patronen
De afgelopen twintig jaar zijn heel veel inzichten veranderd op het gebied van eten. In deze training willen we je inspireren om het roer om te gooien. We nemen je mee langs alle voedingstrends, die natuurlijk niks voor jou zijn, maar misschien wel voor een stukje. Er zit namelijk allemaal interessante nieuwe wetenschap achter. Zo kun je zelf een eetpatroon samenstellen om klaar te zijn voor de volgende 50 jaar. Niet lijnen, maar gezonder leven, zonder honger of andere ongezellige dingen.

Voor jezelf beginnen op je 50e. Waarom dat een topidee is
Ondernemer Barbara van Erp (51) is de oprichter van Saar. Vijf jaar geleden begon ze een eigen bedrijf, nu heeft ze een goedlopende business. En ze ziet een paar heel grote gaten in de markt voor 50+ vrouwen. Dit is het moment om voor jezelf te beginnen. Barbara deelt al haar tips en valkuilen.

Doodeng. Daten na je 50e
En dan sta je er opeens alleen voor en moet je weer aan de bak. Moet je op Tinder of juist niet? En wat zet op je profiel? En waar let je op bij het profiel van mannen? Veel heerlijke ervaringsverhalen en supergoede tips en coaching.

Het is niet te laat. Een sterke band met je volwassen of puberkinderen
Zoef. Opeens waren ze 18. Al die jaren die zo druk waren en waarin je geen tijd hebt gehad om ze echt op te voeden zoals je gewild had. Je had ze meer willen laten voelen dat je van ze houdt, trots op ze bent. En nu is het te laat. Of toch niet? In deze training oefenen we hoe je je kinderen kunt laten merken hoeveel je van ze houdt, zonder pathetisch over te komen of druk op ze te leggen.

Cosmetische ingrepen. Dit kun je laten doen na je 50e (zonder een opblaaspop te worden)
We nemen een 50+ beautyconsulente in de arm en met haar gaan we alle disciplines voor het opfrissen van je gezicht af: van botox tot fillers, van ooglidcorrecties tot facelifts, van laseren tot chemische peelings. Totaal no-nonsense en commercievrij. En we spreken (en tonen!) een hele range aan ervaringsdeskundigen die wel mooier wilden worden, maar geen barbiepop.

Samenleven met een narcist. Zo prikkel je zijn gevoelige kant
Is het een autoritaire vent – of toch een narcist? Het is fijn om dat te weten, want narcisten zijn moeilijk om mee samen te leven. Zeker als de kinderen het huis uit zijn en hij het gevoel heeft dat hij het weer voor het zeggen heeft in huis. Een gebrek aan inlevingsvermogen en empathie maakt het er voor jou ook niet leuker op. Maar er zijn manieren om daar toch een beroep op te doen, ook als je al heel lang samen bent. En die gaan we je leren.

Wat is er aan de hand met mijn 50+ buik? Het antwoord is meer dan alleen vet
Je buik, hij zat er altijd al, maar nu is hij groter. Hoe komt dat? In deze cursus gaan we op zoek naar de oorzaak van je 50+ buikje, want vet en lijnen zijn maar een klein deel van het verhaal achter je buik. En als je weet wat jouw verhaal is, kan je er wat aan doen. Dit is dus geen dieet, alleen het vooronderzoek – daarna kan je besluiten wat je er wel en wat je er niet aan wilt doen.

Als je denkt dat je ADHD hebt na je 50e
Er zijn heel veel vrouwen die er op latere leeftijd achter komen dat ze ADHD hebben. Waar de wachtkamers vroeger vol zaten met jongetjes van 8, zijn nu wij aan de beurt voor deze diagnose. Met een uitgebreide zelftest, en handvatten hoe je het bij jezelf herkent en hoe je ermee kunt leven.

Hoe krijg ik ons weer aan de praat? Over liefde en seks
Na tientallen jaren samenzijn, de kinderen groot of zelfs het huis uit, hoe krijg je het dan weer leuk? Er zijn vast kleine dingen die je wilt veranderen, liefde die je weer wilt voelen. In deze training maken we kleine stapjes die de boel weer in beweging moeten krijgen. En goed nieuws: je kan ‘m zonder hem doen.

Hoogsensitief na je 50e
Toen wij jong waren bestond de term nog niet, maar de laatste jaren hebben heel veel 50+ vrouwen ontdekt dat ze het zijn. Hoogsensitief. Wat is het? Waaraan herken je het? En hoe ga je ermee om zonder dat je een ouwe zeur wordt? Over prikkels en overprikkeling, je grenzen leren kennen en bewaken, en leren van je nieuwe eigenschap te gaan houden.

Voordat jullie doodgaan. Wat je nog tegen je ouders wil zeggen
Deze cursus geeft praktische en emotionele tips waarmee je aan de slag kunt als je ouders (of een ervan) nog leven. Van samen nog waardevolle herinneringen maken tot aan de wachtwoorden van hun social media accounts opschrijven. Met prachtige ervaringsverhalen.

Rouwen doe je zo. Als je ouders overlijden
We weten allemaal dat het eraan komt, maar als het dan zover is, kan het alsnog de grond onder je voeten wegslaan. Een goede voorbereiding daarop maakt het rouwen een stuk overzichtelijker, en weten welke fases je nog te wachten staan ook. Deze inzichten bereiden je voor op het verlies van je ouders en de periode daarna.

De overgang. Wat je er wel en niet aan kunt doen
Wanneer moet je aan de hormonen? Hoe weet je of je in de overgang bent? Hoe weet je of je kwalen daaraan liggen? In deze zoektocht nemen we je mee langs alle soorten overgang: van helemaal geen last tot het meest vreselijke chagrijn. Heel veel verhalen en heel veel oplossingen van artsen en experts. Met 6 lekker korte podcasts van ervaringsdeskundigen.

Op zoek naar mijn pensioen. Barbara (51) gaat er keihard mee aan slag
Barbara’s loopbaan is een rommeltje. Ze was eerst in vaste dienst, toen zzp’er en nu ondernemer. Ze heeft geen idee hoe hoog haar pensioen straks is, maar een ding weet ze zeker: het is nog lang niet genoeg. Haar man: zalfde verhaal. Gelukkig heeft ze wel een huis met overwaarde. Wat kan ze nu nog doen?

Samenleven met een autist. Zo leer je hem begrijpen
Hoe vaak heb je het mensen niet horen zeggen over je man: het is gewoon een autist, Nou, noem dat maar gewoon. En misschien houd je niet van etiketten, maar wij weten wel dat als je eenmaal de gebruiksaanwijzing kent, het leven er een stuk makkelijker uit gaat zien. Dus duik met onze expert in deze training en hoor van andere vrouwen hoe het hun verging. Het kan alleen maar makkelijker worden na deze lessen.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN