Demi Moore (61): ‘Het is aan ons hoe we omgaan met het ideaal van eeuwig jong blijven’

-

Op jacht naar de eeuwige jeugd? Er hangt een prijskaartje aan, ontdekt Demi Moore in The Substance.

In The Substance gebruikt filmster Elisabeth Sparkle (gespeeld door Demi Moore) een illegale drug om een jongere versie van zichzelf te worden (gespeeld door Margaret Qualley). In de film bestudeert ze met ook naakte Qualley als haar alter ego haar naakte lijf terwijl ze afweegt of ze door zal gaan met de procedure of niet.

Demi kon erom lachen

(c) The Substance

“Er was een zekere kwetsbaarheid en rauwheid voor die scène nodig zegt Demi in Variety. “Het was ook een ervaring waarin ik zelf kwetsbaar was, we hebben goed gepraat over wat we wilden overbrengen. Gelukkig had ik een co-star waarbij ik me erg veilig voelde. We waren allebei erg bloot en hebben ook erg gelachen over de absurditeit van de hele situatie.”

Met Pilav in Cannes

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Demi Moore (@demimoore)

In de film ondergaat het personage van Demi (hier met haar onafscheidelijke chihuahua Pilav in Cannes) een complete transformatie, maar raakt uiteindelijk misvormd omdat haar jongere versie geen maat kan houden. Er valt wel een lesje uit te leren, ook voor Demi zelf, die haar lichaam op alle denkbare manier heeft onderworpen aan snoeiharde trainingen en plastische chirurgie om maar te blijven lijken op de superbabe die ze in de jaren negentig was.

Op zoek naar bevestiging

(c) The Substance

“De film snijdt veel verschillende thema’s aan waar we allemaal op een gegeven moment mee te maken krijgen”, zegt Demi. “Iedereen zoekt naar bevestiging en iedereen wordt ouder. Dat laat The Substance op een unieke manier zien.”

“We leven in een wereld waarin vrouwen moeten voldoen aan een door mannen geïdealiseerd beeld van jeugdige schoonheid”, zegt Moore. “Maar het is aan ons hoe we daarmee omgaan. Ik voel mij geen slachtoffer. Ik zoek de oplossing in mijzelf. Daar gaat The Substance over: stop met zoeken naar erkenning van buitenaf.”

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN