De visagist tipt: zo krijg je de mooiste wenkbrauwen!

-

Carmen Zomers werkt al meer dan 20 jaar als visagist voor bladen en televisie. Ze verzamelde al haar ervaringen en tips in haar nieuwe boek Ageless: 50+ beautyguide. Wij vroegen haar naar haar beste make-up tips. 

Carmen: ‘Wanneer we ouder worden gaan onze oogleden wat meer hangen. Dat geeft een vermoeide en oudere indruk. Om een jongere, frissere oogopslag te krijgen is het belangrijk dat de wenkbrauwen goed geshaped zijn.’

Products (wenkbrauw)
Potlood
Vettig potlood
Poeder
Gel

Epileren
Trek een denkbeeldige lijn van de neusvleugel recht omhoog en een denkbeeldige lijn van de neusvleugel naar de buitenooghoek. Zorg ervoor dat de wenkbrauwen niet voorbij deze lijnen komen. Epileer alleen aan de onderkant en zorg ervoor dat de aanzet mooi vol blijft. Epileer alleen de haartjes die uitsteken aan de onderkant. Wil je een totaal nieuwe shape? Dan zou ik adviseren om de eerste keer een expert van een salon te laten epileren.

De juiste kleur

Kies altijd voor een koele tint, dat is een kleur zonder roodtinten. Er zijn geen vaste regels voor, maar wil je voor veilig gaan, kies dan bij donker haar een kleur die gelijk is aan of één tint donkerder is dan jouw haar. Bij blond haar kun je ongeveer drie tinten donkerder aanhouden. Bij grijs haar kun je de oorspronkelijke haarkleur aanhouden of kiezen voor asblond/asbruin. Brows mogen gezien worden; het is naar jouw eigen smaak hoe donker of licht je ze aanzet.

Bijtekenen
Houd de vorm aan, zoals bij het epileren. Zorg ervoor dat het potloodje altijd geslepen is en een goed puntje heeft. Begin bij de aanzet aan de binnenkant en teken hele dunne lijntjes en volg de vorm die je wilt. Wat mooi is: iets breder bij de aanzet, boven de pupil een hoekje en dan laten aflopen in een dunnere vorm.

 

Op zoek naar meer geweldige make-uptips? In Ageless: 50+ Beautyguide vind je meer handige tips. Carmen: ‘Deze 50+ Beautyguide is voor alle vrouwen ,die er goed uit willen zien maar niet uren voor de spiegel willen staan. Met mijn simpele backstage haar en makeup tips en snelle tutorials kan iedere vrouw zich mooi voelen . Hiermee wil ik laten zien dat mooi zijn niet afhankelijk is van leeftijd.’

Ageless is online te bestellen via o.a. de website van Carmen.

 

 

 

 

 

 

 

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN