Dé perfecte late night snack volgens deze voedingsdeskundige

-

Voedingsdeskundige Esther van Proud Today komt vandaag met de tip der tips: de perfecte late night snack.

Net als andere mensen ben ik vaak nog tot laat in de avond bezig. Net als zoveel andere mensen die tot laat achter hun computer werken, krijg ik op een bepaald moment ook ‘lekkere trek’. Herkenbaar? Je wordt moe, krijgt het een beetje koud, je bent nog lang niet klaar en het moet echt af, dan ga je vaak een beetje lopen ‘zoeken’.

Vorige week zat ik ook nog laat in de avond de administratie te doen tot ik ineens trek kreeg. Er lag nog wat overgebleven snoep in de kast, maar daar wilde ik niet aan beginnen. Toen vond ik in de lade van de koelkast een granaatappel.

Iedereen die wel eens een verse granaatappel heeft gegeten, weet dat het best een werkje is om de pitten eruit te krijgen. Je bent zo tien minuten verder. Maar dat is bij zo’n snackbehoefte in de avond juist heel erg goed. In die tien minuten dat je bezig bent om de pitjes uit de granaatappel te krijgen, ben je even gefocust op iets anders dan wat je aan het doen was en het geeft je hoofd ook de tijd om de drang naar minder voedzame snacks (waar we toch het snelst naar grijpen) los te laten.

Voor degene die nog nooit een verse granaatappel hebben gegeten; je snijdt de granaatappel doormidden en slaat met de bolle kant van een grote lepel de pitjes uit de beide helften. Gebruik een hoge kom, want het kan behoorlijk spetteren.

Granaatappelpitjes zijn zoet, sappig en knapperig; alle ingrediënten die je zoekt in een lekkere snack. De granaatappel is caloriearm en bevat een aantal zeer waardevolle voedingsstoffen, zoals vitamine C voor een goede weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en een gezond hart en vitamine B5 dat bijdraagt aan een goed energieniveau en een goed functionerend zenuwstelsel. Verder zitten granaatappels boordevol antioxidanten. Antioxidanten beschermen onze lichaamscellen tegen de aanval van vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen ons lichaam onherstelbare schade toebrengen. Net als elk ander fruitsoort bevat de granaatappel ook fruitsuikers, maar de opname van deze suikers wordt vertraagd door de aanwezigheid van de natuurlijke vezels.

MEER WETEN?

• Samen met voedingsdeskundige Esther Hurioglu maakten wij de cursus Slank en gezond door de overgang, die je kan volgen via onze cursussite
• Heb jij ook een vraag voor Esther? Mail haar deze dan op esther@proudtoday.com en wie weet lees je het antwoord volgende week terug.
gifgif
Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN