De kamer is half verduisterd. Hij heeft een goddelijk lichaam

-

Miriam zit op de bank naast haar saaie, geeuwende verloofde. En droomt van een hotelkamer. En een gespierde man die slagroom over haar lichaam giet.

Ik zit op de bank naast JP en bekoekeloer een filmpje op YouTube. Ik had vandaag een afspraak met een bevriende opdrachtgever. Aan de tafel naast ons zat een jonge knul met een gespierd lichaam en gigantische tattoos. Type ‘lekker maar veel te jong’. Hij werd aan me voorgesteld maar ik vergat onmiddellijk zijn naam.

Mijn opdrachtgever maakte een opmerking waaruit bleek dat deze ‘jongeman’ interesse had in ‘oudere dames’. In mij dus. Serieus. Gast. Op moederlijke toon antwoordde ik dat ik hem een jaar of – hoe oud ben jij? Negentien? Twintig? –te jong vond. Gespierd & Getatoeëerd leunde relaxed naar achteren, keek mij diep in de ogen en antwoordde: ‘’Ik ben 29, bijna dertig.”

Holy moly. Ik moest snel iets gevats zeggen. Voor ik ging blozen. Het lukte me nog net te piepen: “Maar hoe oud denk jij dan dat ik ben?” Mijn opdrachtgever lachte en hield wijselijk zijn mond. Gespierd & Getatoeëerd liet zijn armen naast zijn ongelooflijk prettige lichaam bungelen en zei: “Jaar of 34?” Het leek alsof hij het daadwerkelijk meende. De teleurstelling was groot toen ik iets te snel en blozend tot achter mijn oren stamelde: “Ik word volgend jaar vijftig.”

Ik pakte mijn pen, rommelde wat met papieren, liet iets op de grond vallen, streek door mijn haar, sloeg mijn theekop bijna van tafel, kortom, ik deed net of er niets aan de hand was. Deze vrouw van 48, bijna vijftig, heeft echt geen interesse in een ietwat arrogante Don Juanachtige, gespierde en getatoeëerde Adonis van bijna dertig.

Ik ben nog niet thuis of ik heb al een berichtje. Hij vindt dat ik hem een biertje ben verschuldigd en wil mij graag een wijntje aanbieden. Vliegensvlug typte ik terug dat dames van mijn leeftijd advocaatjes lepelen met slagroom. Zo. Dat zou hem leren. Beetje dames van een zekere leeftijd het hoofd op hol brengen. Zeker weten dat ik hem daarmee af zou schrikken. Binnen drie seconden kreeg ik een reactie. Ik moest de advocaat maar lekker laten voor wat het was en met die slagroom kwam het ook wel goed.

“Is er iets?” vroeg JP terwijl ik naar mijn beeldscherm staarde. “Neu-heuj.” Sinds JP gestopt is met roken, elke vrije minuut op de golfbaan staat, ’s avonds als een zoutzak op de bank zit, gaapt als ik hem een kus geef en totaal geen interesse meer in mij lijkt te hebben, loopt onze relatie niet zo heel erg goed zeg maar. Waar ik een paar maanden terug nog alles met hem deelde, van: ‘ik denk dat ik een pukkel ga krijgen’ tot en met ‘weet je wie ik vandaag zag?’, tegenwoordig leven we totaal langs elkaar heen. Ik vind hem stom. Hij mij ook. We zwijgen vooral.

“Neu-heuj er is niets.” Ik ga naar de keuken, gooi aardappels in een pan, gril wat groente, bak wat kip. Ik ga niet reageren. Ik ga niet reageren. Hell no. Ik ben een volwassen vrouw en geen puber. Ik ga niet reageren. Niet. Reageren. Oh. Wat goed van mij. Ik reageer niet. Nee nee. Ga ik niet doen. Hoe zou hij er naakt uitzien? Waarom denk ik dat? Nee dat wil ik niet weten. Is de kip al gaar? Kunnen we eten. Kip is gaar. We kunnen eten. Na het eten ruim ik af. JP nestelt zich in de kussens op de bank en legt zijn pootjes op tafel. Hij gaapt. Héél hard. Ja ik hóór je wel.

Mijn opdrachtgever stuurt een app’je. Met een link van YouTube. Ik maak koffie voor JP, thee voor mijzelf en zet een schaaltje neer met gevulde koek en chocolade. JP valt aan alsof hij al maandenlang op rantsoen staat. Ik pak mijn glas thee en open de link.

Gespierd & Getatoeëerd blijkt een freerunner te zijn. Op mijn beeldscherm zie ik hem van gebouwen springen, tegen muren oplopen, pull ups doen aan een lantaarnpaal, vanuit het niets salto’s maken. En dat allemaal met ontbloot bovenlichaam. Er kriebelt iets in mijn onderbuik. In gedachten lig ik op een enorm bed in een half verduisterde hotelkamer, ben ik naakt en word ik overgoten met slagroom. Gespierd & Getatoeëerd hangt boven me en kijkt mij aan met een demonische blik.

Met mijn linkerhand zoek ik het schaaltje met gevulde koek en chocola. Het is leeg. Ik vloek. “Is er iets?” vraagt JP.

“Neu-heuj.” Ik wil alleen maar freerunnen.

Beeld: iStock

LEES OOK Juliette krijgt spam: ‘ik schaam me om het te zegge, maar ik moet sex’ 

 

Miriam Mars
Miriam Mars
Miriam (54) woont samen met JP en Kater Koos ergens in Brabant. Naast haar werkzaamheden als ZZP'er, werkt ze ook parttime voor een golfschool. Sinds 2021 is ze, naast moeder van twee volwassen kinderen, oma van Jan. Als de in Dubai woonachtige Jantje met zijn ouders in Nederland is laat ze alles uit haar handen vallen voor hem en is ze onbereikbaar voor iedereen. Meer weten? Op Instagram miriammars1968 laat ze alles zien. Nou ja. Bijna alles.

RECENTE ARTIKELEN