Daten met de jonge hond: ‘Zie je hoe cool ik ben?’

Ben je diep in je hart nog een jonge meid die tot diep in de nacht uit haar dak gaat op festivals en beach party’s, dan is de jonge hond je ideale date.

Een eerste date is zenuwslopend. Terwijl je je afvraagt of je licht naar angstzweet ruikt, moet je er ook nog achter zien te komen of die man tegenover je relatiemateriaal is. SAAR brengt potentiële kandidaten in kaart in de Eerste Hulp Bij Daten-gids.

De jonge hond 

Wat bestelt hij Een gin-tonic, gemberthee of hipsterbiertje

Hoe ziet-ie eruit Ook al is-ie allang over de vijftig, in zijn hart blijft hij een jongen. Hij draagt een T-shirt met opdruk, gympen (waarschijnlijk van een skatemerk), een baard, tattoos en een pet.

Hoe gedraagt hij zich Het vocabulaire van je kinderen blijkt hij uitstekend te beheersen. Woorden als mokersaai, pilletje en vet rollen moeiteloos uit zijn mond. Als je dat opmerkt, schrikt hij een beetje: heb je al zulke grote kinderen? Hoe oud ben je dan wel niet? Hij is zelf namelijk nog zo jong van geest: op het moment is hij bezig met een startup waar hij verschrikkelijk rijk mee gaat worden. Iets als Uber maar dan anders.

Waar tref je ‘m in het wild Op festivals, bij een foodtruck, bij concerten van vage bandjes, in koffietentjes waar je kunt kiezen uit dertig verschillende bonenmelanges en waar iedereen met een laptop op schoot interessant zit te zijn.

Zo krijg je hem op de kast Vraag of hij de menukaart wil voorlezen want uit ijdelheid draagt hij geen leesbril. Informeer of hij al ‘vrij reizen ’ heeft, en als hij naar de wc gaat, zeg je iets als: “Ach ja, op een gegeven moment krijgen alle mannen last van hun prostaat.”

En zo in je bed De jonge hond gedijt bij ademloze bewondering, dus sper je ogen open, glimlach licht en geef veel bevestigende knikjes. Vraag alles over zijn startup (maar ga er nooit in investeren!), en vermijd onderwerpen als de overgang, nordic walking en gebeurtenissen die zich voor 2000 afspeelden.

Pluspunten Je kunt een dolle avond met hem hebben, een fijn festivalweekend of een topmiddag bij de foodtruck.

Minpunten Er zit weinig toekomst in de jonge hond. Hoe lang kan hij zijn leeftijd nog ontkennen? En moet jij je ook steeds jonger voordoen? Doodvermoeiend.

Zit er een tweede date in? Ben je zelf in je hart een jonge meid (denk: botox, festivals, veganist, coke, fillers, Ariana Grande-fan) dan zeggen we: ga ervoor.

Relatiemateriaal: **  

* nee ** misschien *** de kans is redelijk **** onze zegen heb je ***** bestel alvast de bruidssuite

LEES OOK Appt hij wel, appt hij niet – daten is echt vreselijk 

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

Maartje Fleur
Maartje Fleur
Maartje Fleur tikt de vijftig bijna aan, woont met haar twee kinderen (12 en 14), twee hondjes en een kater in Alkmaar, is vorig jaar gescheiden van de vader van haar kinderen en weer verliefd.