De goorste plekken in je schone huis

-

Als je de Saarpodcast hebt geluisterd, weet je dat Els nogal van de hygiëne is. “Allemachtig, wat goor zijn veel mensen toch. Niet te geloven. En nee, dan moet je niet meteen denken aan de wc (die houden we meestal wel schoon), maar aan stiekeme bacteriebronnen.” 

 • Toetsenbord, smartphone, afstandsbediening, deurklinken, lichtknoppen
  Daarop zitten vijf keer meer bacteriën dan de gemiddelde plee. Elke dag schoonmaken dus. Zelf gebruik ik altijd hygiënische huishouddoekjes (bijvoorbeeld van Dettol, Glassex of Glorix), maar je kunt ook  heel gewone huishoudproducten gebruiken. Klik maar eens  hier voor een handleiding.
 • Sluit de wc-klep en poets de tandenborstelhouder
  Werd in 2011 officieel uitgeroepen tot de vieste plek in huis. Omdat die houder veel te weinig door de afwasmachine wordt gehaald (zou je één keer per week moeten doen) maar vooral omdat het ding vaak in de buurt hangt van de wc. En als die wordt doorgetrokken (zonder eerst de klep dicht te doen) komen er druppels urine op terecht. Gatver.
 • Dierenspeeltjes en voederbakken
  Omdat die sporen van salmonella en de de E. coli bacterie kunnen bevatten (beter bekend als de poepbacterie).
 • Wat doet dat doekje op het aanrecht?
  Een heuse bacteriebom: het  duizenddingendoekje. De Consumentenbond ontdekte dat een vaatdoek van een Nederlands gezin gemiddeld 3,1 miljoen bacteriën bevat. Daarom lieve mensen: gooi dat ding na gebruik in de was of nog beter: gebruik voortaan  de keukenrol.
 • Ga de ijskast te lijf
  Koud betekent niet schoon. Als ergens bacteriën een feestje vieren is het de koelkast. Leeghalen dat ding en schoonmaken tot je scheel ziet.
 • En dan hebben we ook nog die schimmelige vaatwasmachine
  De binnenkant van de vaatwasmachine moet één keer per maand worden schoongemaakt. Door de warme en vochtige omgeving is het een plek waar schimmel welig tiert. Giet azijn in een kopje en laat de machine zonder afwas draaien op de hoogste stand. Voilà: helemaal schoon.
 • Handdoeken & vieze beestjes
  Alweer zo’n broedplaats van vieze beestjes, want vochtig. Volgens Philip Tierno, een New Yorkse microbioloog en patholoog, moet je handdoeken wassen nadat je ze drie keer hebt gebruikt. In de keuken betekent dat: minimaal een keer per dag. In de wc kun je het beste papieren handdoeken gebruiken.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN