“De film Princess geeft een realistisch beeld van een 19-jarig meisje in de prostitutie”

-

Filmrecensent Kathleen Warners gaat wekelijks naar premières van de nieuwste films. Voor SAAR deelt ze sterren uit. Weet jij ook meteen of het de moeite waard is om een avondje bios te plannen. Deze week: Princess. En ze komt ook nog met een lekkere Netflix tip voor je. 

Princess

De op ware gebeurtenissen geïnspireerde film Princess, geeft een zeer realistisch beeld van het bizarre leven van een jonge Nigeriaanse vrouw in de illegale prostitutie.

Princess is een 19-jarig meisje uit een Nigeriaanse migrantengemeenschap in Italië. Samen met een aantal vriendinnen woont zij in een buitenwijk van Rome en verdient zij haar geld met prostitutie in een bos vlak buiten Rome. Iedere dag doet ze een felgekleurde pruik op en gaat ze op zoek naar klanten, die ze afwerkt terwijl ze ongeïnteresseerd op haar telefoon zit te scrollen.

In Italië zijn er duizenden vrouwen zoals Princess. Alles draait om geld en we zien Princess in gebroken Italiaans onderhandelen over wat ze wel of niet wil doen voor een tientje meer. Ze kent het bos op haar duimpje, evenals haar vaste klanten.

Op een dag ontmoet Princess in het bos de paddenstoelenplukker Corrado. Zij probeert hem te verleiden, maar hij wil daar niets van weten. Naarmate ze elkaar vaker zien, wordt Corrado verliefd op het meisje Princess, terwijl hij 20 jaar ouder is en haar uit de prostitutie probeert te halen. Gaat hem dat lukken?

De film voelt zeer authentiek aan, temeer als je weet dat de film gebaseerd is op ware gebeurtenissen. De Nigeriaanse actrice Glory Kevin, die de rol van Princess speelt, kent deze verhalen uit de eerste hand en kan zich goed inleven in het wereldje van de illegale prostitutie. Daardoor speelt ze haar rol volstrekt geloofwaardig en gelukkig ook met heel veel humor.

Aantal sterren: ★★★★

Vanaf 4 mei in de bioscoop. 

Extra: Netflix tip! 

Vanaf 4 mei is de prequel van de wereldwijde hit-serie Bridgerton te zien op Netflix onder de naam: Queen Charlotte: A Bridgerton Story. Door de ogen van de machtige Queen Charlotte volgen we haar huwelijk als jonge koningin met koning George. Een huwelijk dat niet alleen een groot liefdesverhaal is, maar ook zorgt voor meerdere verschuivingen binnen de sociale elite. Een heerlijke nieuwe serie om te bingewatchen!

Kathleen Warners
Kathleen Warners
Kathleen Warners gaat wekelijks naar de leukste filmpremières en schrijft daarover voor SAAR. Ze heeft 40 jaar in de media gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als Hoofd Amusement bij BNNVara. Niet alles is altijd koek en ei in haar leven, maar over het algemeen lukken haar pannenkoeken wonder en wel en de mooiste én liefste is haar grappige zoon Peter Pannekoek.

RECENTE ARTIKELEN