De 7 vragen die het vaakst worden gesteld aan sekstherapeuten

-

Waarom vrijen we nooit meer? Hoe krijg ik een orgasme? Waarom is hij ineens impotent? Een sekstherapeut geeft antwoord op veelgestelde vragen.

 • Ben ik normaal?
  Of het nou gaat om verlangens, wel of geen zin hebben in sex of de grootte van de penis of schaamlippen, iedereen vraagt zich af of andere mensen dat ook hebben/willen/doen.
 • Zij: hoe krijg ik een orgasme?
  Als je nog nooit een orgasme hebt gehad, kun je het leren. Dat kost tijd, geduld en oefening maar gelukkig is dat oefenen hartstikke leuk. Zeker als je er een fijn seksspeeltje bij pakt.
 • Hoe bezorg ik mijn geliefde een orgasme?
  Dat kan alleen je geliefde je vertellen, maar eigenlijk is een orgasme niet iets wat je krijgt van iemand, het is iets wat je jezelf geeft.
 • Waarom heeft mijn partner nooit meer zin is sex?
  Soms doe je het drie keer per week, soms drie keer in zes maanden. Als je seksleven volledig is opgedroogd, en je elkaar meer als huisgenoten dan als geliefden gaat beschouwen, is het misschien tijd om te kijken wat het onderliggende probleem is. Er kunnen veel oorzaken zijn voor een verminderde seksdrive, van een lage testosteronspiegel tot depressie en stress.
 • Is onze relatie te redden nadat hij/zij me heeft bedrogen?
  Als een koppel in therapie gaat, is dat vaak omdat een van de twee heeft ontdekt dat de ander is vreemdgegaan. Vaak is er dan een heleboel woede, pijn, schaamte, schuldgevoel en angst dat de relatie op klappen staat. Het is mogelijk om een relatie na ontrouw weer op de rit te krijgen, maar het kan ingewikkeld zijn. Beide partijen moeten bereid zijn eerlijk te zijn en in de spiegel te kijken.
 • Hoe houden we ons seksleven leuk?
  Zoals veel dingen die de moeite waard zijn, heeft een goed seksleven tijd en aandacht nodig. Het gebeurt niet zomaar. Het idee dat je moeite zou moeten doen voor je seksleven lijkt een teken dat er iets mis is met je relatie, maar niets is minder waar. Je moet als team samenwerken om het spannend te houden. Zo kun je bijvoorbeeld nieuwe standjes uitproberen, een rollenspel, een vrijpartij plannen tijdens drukke periodes. Het belangrijkste blijft: communiceren over je wensen en verlangens, ook als die veranderen.
 • Hij: Is er iets te doen aan mijn impotentie?
  Als een man moeite heeft met het krijgen van een erectie, kan hij in een negatieve spiraal van onzekerheid terechtkomen waardoor het probleem alleen maar groter wordt. Eerst moet worden onderzocht of er een gezondheidsprobleem aan ten grondslag ligt en kunnen er eventueel medicijnen zoals Viagra worden voorgeschreven. Is het psychisch dan zijn er technieken om meer zelfvertrouwen te krijgen, bijvoorbeeld mindfulness en cognitieve gedragstherapie.

bron Huffington Post

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

gifgif

RECENTE ARTIKELEN