Daten in tijden van Corona: zo pak je dat aan!

-

In tijden van social distancing is daten lastig, maar als je als single thuiszit ben je juist nu op zoek naar menselijk contact en liefde. Gelukkig kun je vanuit huis gewoon blijven daten via datingwebsites en mocht je een ontzettend leuke vent spreken dan zijn er een aantal opties om elkaar online beter te leren kennen. Wij delen de beste tips.

Uit onderzoek van datingservice Ourtime (voor 50+ers) blijkt dat drie op de tien van de alleenwonenden vijftigplussers deze periode, waarin we verplicht binnen moeten blijven, zien als een kans om elkaar eerst online beter te leren kennen. Zes op de tien mensen vindt het geen probleem dat het online daten nu niet direct leidt tot een real life date. Als je het online leuk en gezellig weet te houden komende tijd, zit het wel goed tussen jou en een nieuwe vlam. 35% van de mensen is overigens bereid op zoek te gaan naar creatieve (online) oplossingen als ze een leuke match tegenkomen op een datingapp.

Na een aantal chatgesprekken zal je normaal gesproken een drankje in een café opperen als eerste date, maar dat zit er de komende tijd niet in. Dus wat doe je dan? Bel elkaar. Ga bijvoorbeeld een blokje om en bel even kort om elkaars stem te horen. Een tweede virtuele date kan dan bijvoorbeeld een skypegesprek zijn met een kopje thee of een glas wijn.  Of ga voor een van deze virtuele dates

5 tips om te daten tijdens de coronacrisis: 

Filmavond
Kies een tv-programma of film om samen te kijken en deel tijdens het kijken je mening en commentaar over de film. Zo kom je er gelijk achter of jouw smaak in film overeenkomt met je date. Samen series bingen en chatten is trouwens een eitje met de app Netflix Party. Je kijkt niet alleen synchroon naar een programma, maar als jij een film pauzeert, gebeurt dat bij de ander ook. Zo kan hij niet stiekem verder kijken als jij even naar het toilet gaat of een zak bugles pakt.

Hetzelfde recept koken
Was het eerste skype-gesprek gezellig en willen jullie elkaar zo snel mogelijk weer spreken? Ga dan samen koken op afstand. Bereid hetzelfde recept (tip: een lichte risotto) en praat tegelijkertijd elkaar bij via een beeldverbinding. Het klinkt misschien gek, maar dit is dus ontzettend gezellig en zorgt voor de nodige hilarische momenten. Tussen het praten door over koetjes en kalfjes, corona en het weer kun je namelijk ook tips uitwisselen over uien snijden, risotto roeren en een goed wijntje voor bij je eten. Met laptop op tafel, wijntje erbij, kaarsje aan, eet je vervolgens je net gekookte maaltijd gezamenlijk op. Het zal je verbazen hoe levensecht dit aanvoelt.

Virtuele (bord)spellen
Er zijn zoveel apps die je kunt downloaden om met je date te spelen; Scrabble, Pictionary, Rummikub of Wordfeud om maar wat te noemen. Het spelen van games is sowieso een goede manier om elkaar te leren kennen en laat je competitieve kant zien! Echt het gevoel van een ouderwetse bordspelletjesavond creëren? Speel via de app Houseparty, dan kun je dankzij de videochatfunctie live met elkaar spelen terwijl je Wie ben ik? of een triviaspelletje speelt. Perfect om subtiel te flirten met je match.

Virtueel naar het museum
Allebei fan van musea of theaters? Gelukkig kun je er nu ook een aantal virtueel bezoeken. Met Rijksmuseum Thuis kun je vanuit je luie stoel meesterwerken zien alsof je zelf in de Eregalerij staat. Of neem een online kijkje in de Sixtijnse Kapel met de plafondschildering van Michelangelo. Ook leuk: waan je even in Parijs met de virtuele tour door het Louvre. Naast de verschillende tentoonstellingen kun je ook de gevels van dichtbij te bekijken. Is dit een succes dan kun je over een tijdje gewoon een real life deze date overdoen.

Post
Wie wordt er niet gelukkig van een cadeau of een kaartje in de bus nu we dagenlang thuiszitten? Het hoeft niets duurs te zijn, maar een kleinigheidje sturen laat zien dat je aan iemand denkt. Geef bijvoorbeeld een lenteboeket, een flesje wijn om samen mee te proosten, een handgeschreven kaartje of het boek dat jij net uit hebt en fantastisch vond.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Ourtime, de datingwebsite voor vijftigplussers. Meer informatie vind je op ourtime.nl 

Lees ook: 10 termen die je moet kennen als je online gaat daten

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN