Daten in coronatijd: over een gespreksonderwerp hoeft niemand meer wakker te liggen

-

Ik heb er heel erg over moeten nadenken: zal ik of zal ik niet? Ik voel me lekker in mijn vel zitten en kan me prima amuseren. Tegelijkertijd mis ik die arm om me heen of een goed maatje met wie ik er weekenden op uit kan trekken. Op straat zal ik hem niet snel tegenkomen dus waarom niet online daten?

Lekker loeren op social media vind ik heerlijk. Ourtime is eigenlijk ook zoiets, maar dan met allemaal leuke mannen.  Ik schenk mezelf op een avond een glas wijn in en ga er eens goed voor zitten.

Alles begint met een omschrijving van jezelf

Jezelf omschrijven valt niet mee. Ik snap wel dat sommige mannen het afdoen met twee regels. Zoals ‘rustig en natuurliefhebber’ of ‘actief en energiek’ of met de uitnodiging ‘om dat zelf maar te gaan ontdekken’. Dat laatste vind ik een beetje erg snel door de bocht, ik steek er liever wat meer tijd in. Ik ga er goed voor zitten.  Dus tja, hoe zal ik mezelf omschrijven? Lang en blond? Dat laatste komt inmiddels uit een potje. Wie ben ik eigenlijk? Ik ben van alles: rustig, (maar ik kan ook een stuiterbal zijn), lief (maar ik kan ook een heks zijn), sociaal (behalve dan af en toe in het verkeer). Ik kan goed koken (mwah), Netjes (behalve dan wanneer ik kook). Zoiets dus.

Ik vind het lastig om mezelf te omschrijven, dus ik heb vooral beschreven wat ik leuk vind, en waar mijn interesses liggen. Daarnaast heb ik beschreven wat ik leuk en belangrijk vind bij een partner: humor bijvoorbeeld, en eerlijkheid. Gelukkig zijn er de vragenlijstjes ‘ik ben’ en ‘ik zoek’ waarbij je de antwoorden alleen maar hoeft aan te vinken. Na het aanvinken van 22 vakjes, gaat het systeem voor mij op zoek naar matches. Ik ben benieuwd!’

En dan de foto!

Heel belangrijk! Ik zie leuke, mooie en stoere mannen, hoewel ik af en toe toch ook lichtelijk verbaasd ben. Want heren, heren toch… angstig in de lens kijken helpt echt niet, evenmin als foto’s van twintig jaar geleden, selfies waarbij je alleen een stukje neus ziet, ogen en een glimmend voorhoofd, zelfs één met op de achtergrond een kerkhof. En natuurfoto’s van ondergaande zonnen, bergen en bomen zeggen mij ook niet zo veel. Lees nog maar eens goed de profielfoto-tips van Ourtime door! Die krijg je per slot van rekening gelijk in je mail. Maar een foto is altijd beter nog dan geen foto, want, sorry, die zijn in één vingerbeweging weg.  Gelukkig snapt een groot deel van de mannen het wel. Mijn oog valt bijvoorbeeld op een stoere vent aan het roer van een boot, daar hou ik van! En wat te denken van dat stadse type met ogen waar een lach in zit en een hip gebloemd overhemd aan. Meteen liken!

Gespreksonderwerp: corona

Dan breekt de coronacrisis uit! Niks geen daten! Thuiszitten moeten we. Het duurt even dat ik zoals de rest van Nederland in shock ben, maar langzaamaan dringt het tot me door dat corona ook voordelen kan hebben voor het daten. Over een gespreksonderwerp bijvoorbeeld hoeft niemand meer wakker te liggen. En ping… – mijn hart maakt een klein sprongetje- daar komt een bericht binnen van de stadse man: ‘Hoe breng jij de tijd door?’ vraagt hij. Eh… uitslapen, op de bank hangen, vooral veel troost vinden in ijs, chocola en witte wijn en Netflix kijken. Ik beperk me in mijn antwoord tot Netflix en voeg daar nog iets gezonds als wandelen en sporten aan toe en eerlijkheidshalve: ‘Ik vind het alleen zijn in deze tijd best wel lastig.’ Hopelijk spat de eenzaamheid er niet van af. Maar nee. ‘Misschien kunnen we elkaar dan een beetje opbeuren,’ is het fijne antwoord. ‘Ik ben ook fan van film en series, wat ben jij aan het kijken?’

Een virtueel maatje

Omdat real life contact er nog even niet inzit, zijn de virtuele gesprekken des te fijner en gezelliger. Doordat ik en de stadse van dezelfde series blijken te houden, is er meteen een klik. Ook de bootman laat wat van zich horen: ‘Op een ideale date zou ik een strandwandeling met je willen maken en daarna de kroeg in.’ Leuk! Maar nu dus even niet. Ook het contact met het bloemetjes-shirt wordt persoonlijker. Hij schrijft me over zijn zorgen nu zijn eenmanszaak gesloten is, maar ook over zijn fietstochten door de stille stad. Ik wil meer over hem weten! Natuurlijk, we kunnen gaan beeldbellen of gewoon bellen, maar hij stelt het niet voor en op een of andere manier vind ik de drempel te hoog.

Eerste date, of niet?

Dan maar een echte date? Doodeng. Maar ik kom er zelf mee. Misschien kan dat wel, met anderhalve meter verplichte afstand? Dan spreken we af in een park. Ik stel het aan hem voor, en krijg niet meteen reactie. Dan gaat ineens mijn telefoon. Ik hoor een naam, ik hoor zijn stem. ‘Misschien is het beter dat we elkaar nog even niet ontmoeten’ zegt hij. ‘Want eigenlijk kan dat ook niet op dit moment, toch? Laten we het gewoon lekker spannend houden totdat we elkaar wel mogen zien.’ En dat is wat wij voorlopig gaan doen.

Ben je met al dat thuiszitten ook toe aan nieuwe contacten, nieuwe gesprekken en misschien wel de liefde van je leven? Echt daten zit er nu nog even niet in, maar iemand online ontmoeten en goede gesprekken voeren des te meer. Op Ourtime maak je makkelijk een profiel aan die leuke vrijgezelle 50-er te ontmoeten. Succes! 

Dit artikel hebben wij geschreven in samenwerking met Ourtime, maar de inhoud is natuurlijk 100% van ons. Ook schreven we al eerder deze doe-tips met je date in tijden van corona. 

Lot Klaver
Lot Klaver
Lot Klaver is 54 en woont in een dorp in Gelderland. Geen kinderen, wel een hond, veel vriendinnen en een paar schandalige eigenschappen (computerspelletjes, heel hard lachen, liever lui dan moe) waar ze zich totaal niet voor schaamt.

RECENTE ARTIKELEN