Dagje Amsterdam? Dít zijn fijne terrassen om op neer te strijken

-

Of je er nu woont of een dagje rondstruint, het moment komt dat je even wilt zitten: lekker eten en drinken en mensen kijken. Saar tipt deze drie terrassen. 

Pulitzer Garden

Bij het Pulitzer Garden, een verborgen parel in het hart van de stad, waan je je in een groen toevluchtsoord omgeven door de 25 karakteristieke grachtenpanden van Pulitzer Amsterdam. Hier is relaxen, al fresco dining en genieten van een bijzondere stukje Amsterdam aan de orde van de dag. Op het menu met Mediterrane inslag vind je onder andere gerechten als frisse risotto met asperges, zeebaars carpaccio en spaghetti met kreeft. Er heerst een easy-going sfeer en de comfortabele garden settings nodigen uit tot een welverdiende pauze van het drukke dagelijkse leven.

Pulitzer Garden is elke dag geopend van 9.00 – 22.00 uur.

Jansz.

Zodra de zon gaat schijnen opent Jansz. haar terrassen (yep, meervoud, het zijn er drie) in het bruisende hart van Amsterdam; aan de Keizersgracht en de Reestraat. Strijk neer voor een fijne borrel met een Hollandse Oester in de ene hand, en een goed glas wijn van de uitgebreide wijnkaart in de ander, of kies voor een smaakvolle lunch of diner met je gezicht in de zon. Dat alles in een elegante omgeving met uitzicht op de Amsterdamse gracht en de bruisende Negen Straatjes.

Rosé Garden

Bij de sfeervolle binnentuin van Jansz. – het derde terras – de Rosé Garden, geniet je van een speciaal samengesteld menu van rosé wijnen in combinatie met de Jansz. klassiekers, waar de lavendelgeur en pasteltinten het plaatje compleet maken. Omarm het geliefde motto van rosé all day, every day, want de tuin is elke dag geopend voor lunch en diner.

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

 

Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN