Dag lieve Mies

-

Mies Bouwman is op 88-jarige leeftijd overleden. Een bericht waarvan we even heel verdrietig worden. Weet je nog, dat we in onze pyjamaatjes naar haar keken als ze – altijd in broekpak – Eén van de acht presenteerde? 

Het was de tijd dat we nog geen driehonderd zenders hadden waar we al zappend doorheen vlogen. We hadden twee netten en dat was dat. En op zaterdagavond keken we allemaal naar Mies. Het is een van mijn mooiste jeugdherinneringen: met mijn ouders op de bank naar Eén van de Acht kijken. Dan mocht ik laat opblijven (normaal gesproken was zeven uur de bedtijd voor kleine opdondertjes) en kreeg ik een bakje chips en ranja. En dan al die voorwerpen op de lopende band onthouden. Licht uit, spot aan. Beter kon een zaterdagavond niet worden.

En nu is Mies er niet meer. Dat betekent dat er veel over haar gepraat gaat worden, de komende dagen. Niet dat ze daarop zat te wachten. Nadat ze was gestopt met haar tv-werk, verscheen ze nog maar zelden op televisie. Ze vond het welletjes.

In gedachten zie ik haar vanaf haar wolkje stilletjes glimlachen. ‘Dag lieve mensen, wees maar niet verdrietig. Ik ben boven, bij mijn Leen.’ 

 

Rust zacht, lieve Mies. Dankjewel voor vele uren onvergetelijke televisie. 

 

 

gifgif
Irma van Schaijk
Irma van Schaijk
Irma is 53, heeft een latrelatie met Rob (al lijkt het soms meer op samenwonen) en woont in Bergen op Zoom. Haar vier kinderen zijn het huis uit, maar gelukkig zorgen twee katten en een ondeugend teckeltje voor genoeg leven in huis. Ze werkt als journaliste en heeft haar eigen tekstbureau.

RECENTE ARTIKELEN