Conchita van Rooij: “Als ik in scheiding lag, zou ik mezelf als advocaat willen”

-

Iemand die blij is met wat ze doet en het leven bij de ballen grijpt, dát is een echte SAAR-vrouw. Conchita van Rooij (54) is zo’n vrouw. Berucht en beroemd in Amsterdam en ver daarbuiten. “Als ik in scheiding lag, zou ik mezelf als advocaat willen.”

“Het fijne aan deze leeftijd is dat ik beter weet wie ik ben, wat ik wil en wat ik kan. Als twintiger was ik zoekend, onzeker en kon ik best wel eens ongelukkig zijn. Ik heb een roerige middelbare schoolperiode gehad en in de eerste jaren van mijn studie rechten deed ik ook niet echt mijn best. Ik was meer bezig met mijn uiterlijk en uitgaan. Maar op een zeker moment ging de knop om en dacht ik: of je gaat ervoor of niet. Vanaf dat moment ben ik keihard gaan studeren en haalde ik alleen nog maar hoge cijfers. Als ik iets wil, kan ik heel gefocust zijn. Ik begon als fiscaal financieel adviseur, maar besloot na acht jaar om advocaat te worden en met die opleiding te beginnen. Daarna ben ik mijn eigen kantoor gestart. Wanneer je iets wil bereiken, moet je daar hard voor werken. Ik werk tussen de 60 en de 80 uur per week. Om dat allemaal vol te houden, energie te hebben en mijn lijf op peil te houden sta ik dan ook zeker drie keer per week in de sportschool. Voor iemand die altijd erg uiterlijk gericht is geweest, is het lastig dat ik niet meer zo strak ben als vroeger.

Na mijn veertigste zijn er echt wel een paar kilootjes bijgekomen, die ik niet meer zo makkelijk wegtrain. Aan mijn gezicht doe ik niet zoveel. Af en toe een botoxspuitje, maar niet structureel. Qua kleding ben ik al jaren stijlvast, dat verandert ook niet zo snel. Ik heb een Spaanse afkomst en houd van vrouwelijke kleding: een mooie kokerrok, een jasje, een paar mooie hakken. Ik was de eerste advocaat die ging twitteren en facebooken. Vakgenoten haalden er hun neus voor op, maar inmiddels maken veel van hen ook gebruik van social media. Ik ben de advocaat die ik zelf zou willen hebben als ik in scheiding lag: ik hou van winnen. Het is niet zo dat ik een bikkelhard persoon ben, je zou me zelfs een watje kunnen noemen, maar als ik iemands belang behartig, dan ga ik tot het uiterste.

Ik ben heel content met het leven dat ik leid: ik heb een mooie praktijk opgebouwd, zit in een fijne relatie en kijk eigenlijk nergens met spijt op terug. Nou ja, ik had graag tijd in Spanje willen wonen. Misschien gaat dat in de verre toekomst nog wel gebeuren. Voor de nabije toekomst heb ik een iets realistischer doel gesteld: meer vrije tijd inbouwen. Wat ik met die tijd ga doen? Slapen en netflixen. Heerlijk!”

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.
NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Femke Sterken
Femke Sterken
Femke Sterken is een van de oprichters van SAAR. Nog geen vijftig, maar on her way. Ze houdt van roze koeken, cheese onionchips en zoveel mogelijk ‘leggen’ (als in liggen op de bank, in bed, en op een zonnebedje met een cocktail in de hand).

RECENTE ARTIKELEN