Caroline (50) doet het met een pizzakoerier van 21

-

Caroline begon iets met een jochie van 21, om bij te komen van haar vechtscheiding. Haar vriendin Monica mocht het allemaal van nabij meemaken.

LEES OOK: J. gaat vreemd (en ik geef hem groot gelijk)

Na twee jaar touwtrekken was de boedel verdeeld, de storm gaan liggen en kreeg mijn vriendin weer ruimte in haar hoofd voor een nieuwe man. Die kwam opdagen in de vorm van een 21-jarige pizzakoerier die op een regenachtige zaterdagavond een Pizza Quattro Stagioni afleverde. Casper was direct diep onder de indruk van de grote bos rode krullen van Caroline en haar voluptueuze figuur.

Hij is 21,’ zei ze de volgende dag. Ze liet me zijn Facebookpagina zien. Hij had Caroline een vriendschapsverzoek gestuurd dat ze aarzelend had geaccepteerd.
‘Hij is volwassen’, zei ik en scrolde door zijn foto’s. ‘En hij heeft een wasbordje.’
‘Wat moet ik nou met een 21-jarige? Mijn zoons zijn vijftien en zeventien.’ Ze stopte haar smartphone diep in haar tas en had het er niet meer over.

In de maanden erna likete hij al haar Facebookberichten en zij niet één keer die van hem. De enkele keer dat ze nog pizza’s liet bezorgen, liet ze een zoon de deur opendoen. Maar altijd stond er wel ergens op de doos of de bon een X met een C erbij. Op een dag liep Caroline net de deur uit toen Casper bij de buren pizza afleverde. ‘Hij stotterde ervan,’ vertelde ze een paar dagen later. ‘Hij wilde me graag een keer mee uit eten nemen, want hij vond me geweldig.’

Dat het daar niet bij was gebleven was, kon je van mijlenver zien. Caroline zag eruit als een vrouw die zogezegd ruim aan haar trekken was gekomen. ‘Waar zijn jullie gaan eten?’ vroeg ik. ‘We zijn niet gaan eten,’ glunderde mijn vriendin. ‘Hij kwam me ophalen en is niet meer weggegaan. Ja, vanochtend, net voor de jongens thuiskwamen.’ Een beetje besmuikt voegde ze eraan toe dat hij wel zijn moeder had geappt dat hij niet thuis zou slapen. Hij woonde namelijk nog thuis.

‘Hij is zo lekker,’ grijnsde ze toen ik een paar weken later vroeg hoe het ging. ‘We komen mijn bed bijna niet uit. Ik wist niet dat ik het nog in me had.’ Casper was stapelverliefd en wilde graag met haar verder, maar Caroline hield de boot af. ‘Ik ben net gescheiden. We schelen 29 jaar. Het is leuk zoals het nu gaat. Als de jongens bij hun vader zijn, komt Casper bij mij thuis.’ Ze knipoogde: ‘En hij komt en komt.’

Mijn vriendin, die er de afgelopen jaren door alle ellende wat verlept uit was gaan zien, bloeide op. Ze ging weer sporten, stortte zich op haar werk en kreeg een mooie promotie. De ene helft van de week was ze moeder, de andere minnares. Dat Casper haar zonen niet ontmoette vond hij wel jammer, maar dat werd Caroline te ingewikkeld. Om dezelfde reden wilde ze ook niet kennis maken met Caspers moeder.

Na een jaar maakte Caroline het uit. ‘Hij is te jong, straks wil hij kinderen en ik ben al in de overgang. En de jongens vragen steeds vaker of ze mijn vriend kunnen ontmoeten. Weten zij veel dat hij maar vier jaar ouder is.’ De tranen stonden in haar ogen. ‘Maar je hecht je toch aan zo’n jongen. En de sex …’

Ze zuchtte. Ik overhandigde haar een papieren zakdoekje. De levenslust die er het laatste jaar zo vanaf spatte was nergens meer te bekennen. ‘Misschien ben je toch verliefder dan je dacht?’, vroeg ik voorzichtig. ‘Kweenie, misschien,’ zei ze. ‘Maar dit is het beste voor ons allemaal.’

Gisteren reed ik langs haar huis. Er stond een brommer voor de deur met het logo van de pizzakoerier.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

gifgif
Monica Oliveira
Monica Oliveira
Monica Oliviera interviewt vrouwen voor Saar Magazine. Ze is 51, getrouwd en woont in Twente. Haar drie kinderen zijn min of meer de deur uit - behalve rond etenstijd.

RECENTE ARTIKELEN