Caroli wil met haar tegenstribbelende man de tango dansen #IkBenSaar

-

Caroli Buitenhuis (51) is getrouwd, heeft twee kinderen (11 en 18) en woont in Amsterdam. Ze runt haar eigen bedrijf: Green Serendipity.

Wat doe je precies?
“Iedereen weet inmiddels dat we heel veel plastic in de wereld hebben en dat dit ook problemen veroorzaakt, maar ook dat de olie straks op is. We moeten dus naar plastics die zijn gemaakt van andere materialen, bijvoorbeeld afval. Samen met de overheid, het bedrijfsleven en kennisinstellingen werk ik aan een gezonde toekomst.”

Hoeveel uur werk je?
“Als ik tijd heb. Dat kan fulltime zijn, maar mijn gezin gaat voor. Zo haal ik op woensdagmiddagen mijn zoontje uit school en lunchen we uitgebreid met scrambled eggs en spek.”

Wat staat er op je bucketlist?
“Ik wil na mijn pensioen de tango leren dansen met mijn man. Hij wil niet, dus ik heb nog een paar jaar om hem om te praten. Met vriendinnen een parachutesprong maken zie ik ook wel zitten. En met mijn man langs de hele westkust van Europa wandelen. We raken altijd de weg kwijt, dus de route langs het water lijkt me het veiligst.”

Wat vind je leuk en niet leuk aan je leeftijd?
“Ik vergeet steeds vaker dingen, maar daar maak ik me steeds minder druk om. Groot voordeel: dat de donkere uitgroei steeds grijzer wordt en daardoor minder opvalt. Ik vind het minder dat je onzichtbaar lijkt te worden, ik ben er nog niet aan toe om te verdwijnen.”

Heb je genoeg tijd voor je kinderen?
“Ja, ik ben altijd bereikbaar en heb werk en privé goed op elkaar afgestemd om zo min mogelijk tijd te verliezen aan onnodige reistijd.”

Wat doe je het liefst naast je werk?
“Ik spreek graag af met vrienden voor een borrel, etentje of gewoon een kop thee. In de weekenden vind ik het heerlijk om tijdschriften en kranten te lezen. Hardlopen is mijn meditatie en ik ga elke dag met de hond erop uit, liefst samen met mijn man.”

Met welke man wil je het nog een keer doen?
“Met Arie Boomsma, maar alsjeblieft zonder snor of baard. En hij moet ook zijn mond houden.”

Je moet kiezen: minder rimpels of meer geld
“Meer geld, dan kun je nog altijd je rimpels weg laten halen.”

Hoeveel geld besteed je aan kleding?
“Ik scoor kleren tijdens de halfjaarlijkse shopping-spree met mijn moeder en zus in Antwerpen. Soms jaag ik er dan duizend euro doorheen. Daar zitten dan wel een winterjas en schoenen bij.”

Wat is je ideale leeftijd?
“Ik ben nog net zo verbaasd als toen ik 28 was, wat uiterlijk betreft was rond mijn 32ste vermoedelijk mijn beste periode, qua wijsheid moet de ideale leeftijd nog komen.”

 

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN