Brief aan Linda: waar ben je gebleven? We hebben je nodig!

-

Zaterdagavond is voor Irma: gezellig samen op de bank, wijntje erbij, chips en natuurlijk iets leuks op tv. Een film, een show, niet te moeilijk, gewoon gezellig. Maar kom daar tegenwoordig maar eens om.

LEES OOK: 12 Netflix-series die je gezien moet hebben

Mijn ideale zaterdagavond na een drukke werkweek: lekker met mijn lief op de bank hangen. Joggingbroek aan, dekentje erbij, kaarsjes aan, wijntje, chipje en dan iets gezelligs op tv. Niet te ingewikkeld, geen wereldproblemen, maar iets waarbij ik kan ontspannen.

Dus: het is zaterdagavond en ik zit er klaar voor. We hebben tegenwoordig zo’n 653 zenders, dus iets leuks vinden moet geen probleem zijn. Zou je denken. Voor alle duidelijkheid: alles met een (voet)bal, dartboard, fiets of boksring valt af. Dat geeft geen zaterdag-gevoel (tenminste: mij niet. Mijn vriend kan daar best de zaterdagavond mee doorkomen. Maar nee, ik wil iets dat we allebei leuk vinden).

We zappen van ’t ene programma in ’t andere. Onderweg komen we verbazend veel oud-lama’s tegen. Zo doen Ruben Nicolai en Jeroen van Koningsbrugge een soort RTL- 4-versie van Dit was Het Nieuws. Behoorlijk flauw, dus zappen we verder. Naar Topper Gezocht!, waarin vier toppers een vijfde zoeken, maar er niet in slagen dit tot een leuk programma te maken. Goede zangers worden (te oud) naar huis gestuurd, bekenden (‘Jou heb ik al zo vaak op zien treden, ik gun het je’) die hooguit doorsnee zijn mogen blijven. Nergens, maar dan ook echt nergens, wordt het zelfs maar even grappig. Hadden ze toch beter Gordon binnenboord kunnen houden. Doorzappen maar weer.

Weer Ruben Nicolai, dit keer samen met Tijl Beckand in Wie ben Ik. Kijk, dat raakt mijn nostalgische snaar. Dat was vroeger leuk, toch? Met André van Duin en Ron Brandsteder. Gezellig spelletje, grappig, geschikt voor de hele familie. Niet meer dus. Het eerste woord dat geraden moet worden is ‘ochtenderectie’ en Danny de Munk raadt gierend van de lach van alles en nog wat (ochtendlul, pislul) voor hij nog net op tijd met het goede woord komt. Het gaat verder met ‘afgelikte boterham’ en ‘slagroomspuit’. De dubbelzinnige grappen kan je er zelf wel bij bedenken. André en Ron zouden zich omdraaien in hun graf (maar gelukkig leven ze nog).

Zo zijn er wel meer remakes geweest van oude programma’s. Wedden, dat..?, met in plaats van de altijd vrolijke Jos Brink de plastic glimlach van Sylvie Meis. Wie van de Drie met de zó niet grappige Irene Moors. Op Goed Geluk met Gordon – ik hou heel veel van Gordon, maar hier was hij duidelijk niet op zijn plek.

Staan ons nog meer briljante remakes te wachten? Bassie en Adriaan met Wietze en Mattie? De Wie-kent-kwis, maar dan met tijgers in plaats van marmotten, om het spannender te maken? Rons Honeymoonquiz, of zijn we niet meer tevreden met een gratis honeymoon als prijs?

Geen goed idee? Dan heb ik nog maar één optie: Linda de Mol.

Lind, het lijkt wel of jij de enige bent die leuke, originele, gezellige programma’s kan bedenken. Dus lieve Linda, luister goed. Na Ik hou van Holland, Oh wat een jaar, De familie Kruys, Divorce en Gooise Vrouwen zijn we héél erg toe aan iets nieuws uit jouw creatieve brein. Doe eens even heel goed je best! Eén kijker heb je al.

Niets meer missen?
Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Irma van Schaijk
Irma van Schaijk
Irma is 53, heeft een latrelatie met Rob (al lijkt het soms meer op samenwonen) en woont in Bergen op Zoom. Haar vier kinderen zijn het huis uit, maar gelukkig zorgen twee katten en een ondeugend teckeltje voor genoeg leven in huis. Ze werkt als journaliste en heeft haar eigen tekstbureau.

RECENTE ARTIKELEN