Betty heeft een puppy en ze heet Zusje #IkBenSaar

-

Betty Mollema (53) woont samen, heeft drie zoons (eentje van 17 en een tweeling van 10), werkt als art director en studeert aan the School of Life in Haarlem.

Wat ga je doen vandaag?
“Vanavond ga ik met Zusje naar puppytraining, samen met de kinderen. Een hond is zo leuk. Of je nou dik bent, arm, geel of paars, een hond houdt toch wel van je. Het grappige is dat mijn man eigenlijk geen hond wilde, maar nu helemaal gek is op Zusje.”

Hoeveel uur werk je?
“Ik werk zo’n dertig uur in de week en studeer vijftien uur. Ooit had ik een burn-out, nu doe ik fluitend de zwaarste klussen. Dat komt omdat ik mijn werk veel luchtiger bekijk, met meer humor. Ook zeg ik vaak nee tegen klussen. Als mijn lichaam onpasselijk wordt van een bepaalde opdracht, weet ik wat te doen.”

Wat studeer je aan de School of Life?
“Het is een vierjarige HBO-opleiding tot levenstherapeut. Ik coachte en trainde al collega’s in mijn werk, met deze opleiding wilde ik de spirituele kant erbij halen. Ik leer in deze opleiding om écht te communiceren, zonder masker. Je leert luisteren, in plaats van invullen.”

Wat vind je leuk aan je leeftijd?
“Ik heb niet meer zoveel dingen nodig. Vroeger kocht ik alles, ik was echt verschrikkelijk. Ik vond dat ik dure jurkjes verdiende. Mijn leven vertraagt meer nu ik ouder ben. Elke dag loop ik een uur door de duinen en ik vind het heerlijk.”

En wat niet?
“Toen ik jonger was, was ik mooi en slank. Ik had veel bekijks en aandacht. Nu ben ik een mevrouw.”

Heb je genoeg tijd voor je kinderen?
“Mijn moeder leefde in een kleine wereld, had vijf kinderen en kwam niet toe aan zichzelf. Zo’n vrouw wilde ik niet worden, daarom ben ik altijd blijven werken. Kinderen zijn het mooiste, maar ook het moeilijkste dat je kan overkomen. Niemand zegt tegen je dat je het fantastisch hebt gedaan als je op een dag zes wassen hebt gedraaid. Ik heb mijn werk nodig om tot mezelf te komen. Op woensdag en vrijdag haal ik de kinderen altijd uit school, in het weekend sta ik aan de zijlijn bij hockey.”

Hoe kom je tot rust?
“Omdat ik ’s middags al moe was en vaak hoofdpijn had, ben ik met de bodyscan begonnen, gewoon met een app op mijn telefoon. Even mijn aandacht bij mijn tenen, mijn enkels en omhoog. Dat doe ik nu elke dag. Daarna is het net alsof ik ben gereset. Soms vind ik het ook heerlijk om juist helemaal niks aan yoga of meditatie te doen. Ik ben ook maar gewoon een mens die houdt van witte wijn, sushi, en eten met vriendinnen. Maar na een tijdje pak ik het mediteren altijd weer op.”

Met welke man wil je het nog een keer doen?
“Hugh Grant. Ik hou wel van dat stuntelige, dat quasi verlegene. Macho mannen doen me niks, geef mij maar een man met een goed ontwikkelde vrouwelijke kant.”

Hoe oud voel je je?
“Ik vind het fascinerend dat de één op zijn tachtigste nog op een racefiets stapt, en een ander al kwijlend in een bejaardentehuis zit. Zelf voel ik me jong maar daar werk ik ook hard aan. Ik eet veel groente en fruit en ik blijf in beweging.”

 

 

Bewaren

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN