Besparen op gas: zo doe je dat

-

Fossiele brandstoffen beginnen langzaam op te raken en bovendien weten we allemaal dat het gebruik van deze fossiele brandstoffen niet heel goed is voor het milieu. Wil jij een steentje bijdragen aan onze aarde en je portemonnee? Een nieuwe cv-ketel bij bijvoorbeeld cvkoopjes.nl is vaak een goed idee. Dit kan je doen om te besparen op gas.

Elektrisch koken

Koken op inductie in plaats van op gas is een kwestie van je fornuis vervangen. Koken op inductie is naast duurzamer en goedkoper ook nog eens veiliger. Veel inductieplaten gaan namelijk automatisch uit wanneer je de pan van het ‘vuur’ haalt. Bovendien kan met koken op inductie je je pannen veel sneller heet laten worden en de temperatuur beter regelen.

Een nieuwe CV-ketel

Is jouw cv-ketel al jaren niet vervangen? Als het bij jou in huis nog niet mogelijk is om volledig van het gas af te gaan, ga dan op z’n minst voor een nieuwe cv-ketel. De installateur kan jouw vaak op weg helpen, maar het kan ook geen kwaad een onafhankelijk expert in te schakelen, omdat installateurs ook voordeel kunnen hebben bij welke nieuwe cv-ketel jij laat installeren.

Een hybride warmtepomp

Een goede eerste stap om van het gas af te komen is de hybride warmtepomp. Met een hybride warmtepomp gebruik je in principe warmte van elektriciteit, maar wanneer het buiten erg koud is en de warmtepomp heel hard moet werken om de temperatuur in huis op peil te houden, springt de cv-ketel op gas bij. Zo kun je zonder een al te grote verbouwing aan je huis al een hoop gas en daarmee ook geld besparen.

Helemaal van het gas af?

Het is in principe in alle huizen mogelijk om volledig van het gas af te gaan, maar oude huizen hebben daar echt een flinke verbouwing voor nodig. Niet alleen in het radiatoren systeem, maar ook in de isolatie. Een warmtepomp krijgt de boel nou eenmaal minder warm gestookt dan een cv-ketel, dus de isolatie van jouw huis moet echt tip top in orde zijn. Mocht jij erg graag van het gas af willen of een huis hebben waar dit alles al redelijk goed in orde is, kun je kiezen voor verschillende soorten warmtepompen. De één haalt warmte uit de lucht, de ander uit de bodem. Het hangt af van de beschikbare ruimte bij jou in huis welke warmtepomp je het beste kunt kiezen.

gifgif
Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN