Belevenissen op een datingsite 2: ‘Hey, hoe is het met jouw?! WAT DOET DIE W DAAR?’

-

Laura (51) begeeft zich na haar scheiding, nu een half jaar terug, af en toe op datingsites. Dat levert tal van avonturen op, en vooral ook veel niet- en zelfs niet bijna-avonturen. Ze komt erachter wat ze wil, bijvoorbeeld op het gebied van spelling.

‘Hey, hoe is het met jouw?’ schrijft Antonio (53). Nou, niet al te best, Antonio. Want ook jij kunt niet spellen, net als het merendeel van je trawanten op deze datingsite. Ik vind dat een afknapper, een minpunt. Ik ga eerlijk gezegd meteen aan je verstand twijfelen, terwijl dit pas je eerste berichtje aan mij is. Wat. Doet. Die. W. Daar?! Zal ik iets frikkigs terugschrijven, een korte uitleg van het bezittelijk en persoonlijk voornaamwoord? Nee, natuurlijk niet, Antonio ziet me aankomen… Die W is het ergst. Maar ook vraag ik me af wat ‘hey’ voor woord is. Bestaat het überhaupt? Waarom niet ‘hoi,’ of ‘hallo’, ‘hi’ desnoods (al vind ik ‘hi’ ook best stom), of gewoon ‘goedenavond’? ‘Goedenavond’ zou het beste zijn, ja.

‘Zijn op de datingsite niet weer pubers?’

Zit ik nu door te draaien, is dit wel nodig, handig, in mijn belang? Is het niet reuze overdreven, en onaardig bovendien, me te ergeren aan zulke futiliteiten? Misschien verdient Antonio een kans. Er was immers een tijd dat ik zelf niet kon spellen, en misplaatste vlotte dingen riep bij een begroeting, om vooral maar niet suf te klinken. Ik maakte destijds de ene dt-fout na de andere en ja, ik gedroeg me jofel, zo van ‘onwijs gaaf’ en ‘doei-doei’. Oké, ik was in die dagen nog maar een puber en geen man van drieënvijftig, zoals Antonio. Maar zijn wij allen op de datingsite niet weer een soort pubers, compleet met afleidende onzekerheden, bijgedachten, fantasieën, noem maar op?

Antonio heeft een leuke kop. Absoluut een leuke kop. En ik, ik heb een elitaire snobkop. Ik besluit ik nog even af te wachten of er enige compensatie volgt, bijvoorbeeld in de vorm van een grappige opmerking of een meeslepend compliment. Je weet het nooit.

‘En dan ook nog eens een storvloed aan emoji’s’

Antonio stuurt in plaats daarvan een stortvloedje aan emoji’s: nog iets wat ik niet goed uit kan staan. Rode uitroeptekens, knipoog, wijnglaasje, hartje, bliksemschichtje: hij wil met me afspreken, dolgraag zelfs en liefst nu meteen. O, nu komt zijn telefoonnummer erachteraan, met de mededeling dat appen makkelijker zou zijn ‘voor ons’ dan chatten via de site. Of we daarop kunnen overstappen.

Ik moet hier echt weer aan wennen. Antonio is gloednieuw. Ik deed een aanmelding op een datingstite, uit verveling vooral, en hij stuurde een bericht bijna du moment dat mijn profiel was opgeladen. De bewuste datingsite adverteerde met ‘gratis uitproberen..’ Maar het bericht openen, lukte niet. Dat kon pas als ik lid werd, meteen voor een half jaar ook nog. Ik betaalde voor ik het wist. Eigen schuld, dikke bult. Nieuwsgierigheid is een deugd, in mijn ogen, maar het is ook een valkuil, zo blijkt maar weer.

Nu volgt een kleine waarschuwing:

Antonio is niet de eerste man die meteen probeert over te stappen op Whatsapp. Eerder maakte ik dat ook al mee, op een andere datingsite. Er zijn ook legio mannen die direct over overstappen naar ‘Kik’ beginnen. Kik is een anoniemere manier dan Whatsapp om berichten uit te wisselen, een aparte app op je mobiel. Op Kik neem je een schuilnaam aan. Je kunt ook gewoon via de datingsite chatten (waar betaal je anders voor?) dus ik begreep nooit waarom zoveel kerels erop aandringen. Tot ik nu het regelement van de nieuwe datingssite nog eens doorlas, alsmede de waarschuwingen voor het chatverkeer die deze site er, hoe sympathiek, bij levert.

Overstappen op Whatsapp? VIESPEUK!

Wat blijkt: Antonio is een viespeuk. Mannen die op datingsites rondhangen om seks te scoren, zullen je er weg willen lokken zodra dat kan. Het uitwisselen van smerige berichten en geile foto’s gaat op de datingsite namelijk niet goed. Berichten en profielen worden er bewaard. Een man is traceerbaar, mocht er een vrouw komen klagen.

Omdat ik welopgevoed ben lukt het me, al weet ik dit nu, niet Antonio zonder slag of stoot te blokkeren. Ik overweeg het wel, maar vind het te cru: misdaan heeft hij me niets, hij was gewoon zichzelf. Dus tik ik netjes: ‘Sorry, dit gaat me te snel, ik ben net lid van de site geworden en ga eerst eens rondkijken. Succes verder.’ Ik wacht hierna zelfs een tijdje, zodat ik weet dat hij het bericht moet hebben gezien. Met een zucht van verlichting verwijder ik vervolgens Antonio, zijn spelfouten, zijn smiley-berg en zijn telefoonnummer uit mijn contactenlijst. Op naar de volgende! Wel benieuwd hoe lang ik dat beleefd en vriendelijk zijn vol ga houden…

(Wordt vervolgd)

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

gifgif
Monica Oliveira
Monica Oliveira
Monica Oliviera interviewt vrouwen voor Saar Magazine. Ze is 51, getrouwd en woont in Twente. Haar drie kinderen zijn min of meer de deur uit - behalve rond etenstijd.

RECENTE ARTIKELEN