5 ultieme tips voor een ANGOS – oftewel een ‘Alsjeblieft-Nu-Geen-Opvlieger-Situatie’

-

Miriam vond het altijd maar aanstellerij, die opvliegers. Dat gewapper, zo’n rood aangelopen hoofd. Tot ze er zelf mee te maken kreeg, en ineens heel anders piepte. 

De overgang. Opvliegers. Ik had echt geen idee wat mij te wachten stond. Ik kende het fenomeen wel: vrouwen die vanuit het niets plotseling met hun handen begonnen te wapperen of ineens begonnen te strippen. Of vrouwen die klaagden dat ze midden in de nacht hun bed hadden moeten verschonen vanwege nachtelijk zweten. Maar om de een of andere reden was dat voor mij een soort van ver-van-mijn-bed-show. Aanstellerij. Iets dat je zelf in de hand had. Een mindset. Ik had het mis. Heel. Erg. Mis.

Mijn eerste opvlieger

Mijn eerste ervaring met opvliegers was op een koude winterdag toen ik samen met mijn vriend thuis zat te lunchen. Ik wist niet wat mij overkwam. Ik gooide mijn stoel naar achteren, trok de tuindeuren open en holde slechts gekleed in een zwart hemdje en onderbroek naar buiten de vrieskou in. Heet! Heet! Heet! Na een halve minuut trok dat vreemde gevoel weg. Vervolgens liep ik met een misplaatst gevoel voor schaamte naar binnen waar mijn vriend mij vol ongeloof aankeek. ‘Volgens mij had ik zojuist mijn eerste opvlieger’.

Opvliegers overvallen je onverwachts. Dat is niet erg als je ’s avonds languit op de bank ligt te Netflixen. Dan zet je gewoon de film stil en laat je je opvlieger haar gang gaan. Maar het is wel vervelend als je in een ANGO-situatie terechtkomt. Een: ‘Alsjeblieft-Nu-Geen-Opvlieger-Situatie’. Ik noem: in de stoel bij de tandarts liggen met je mond wijdopen. Die ene keer dat ik net die ene leuke flirt had met een iets te aantrekkelijke meneer. Of tijdens een interessant gesprek met een potentiële opdrachtgever. Ik voel dan, naast de opvlieger, een misplaatst soort van schaamte. Ik voel me dan heel menopauzaal en vooral héél oud.

Chronische vermoeidheid

Naast opvliegers kreeg ik ook last van chronische vermoeidheid. En niet alleen ik, maar ook mijn vriend begon steeds meer op een zombie te lijken. Ik begreep niet waar dat nou weer ineens vandaan kwam. Totdat een vriendin tegen mij zei dat ze elke nacht wel twee, drie keer ’s nachts wakker werd omdat ze dacht dat haar bed in de hens stond. Op zich al vervelend genoeg, maar het leidde ook nog bijna tot een echtscheiding. Probeer maar eens lekker door te slapen als je vrouw ineens als een idioot overeind komt en alle dekens van haar aftrapt. Dat herkende ik. Vanaf dat moment sliep ik elke nacht op het logeerbed zodat tenminste een van ons nog aan zijn nachtrust toekwam. Dat gescheiden slapen bleek in de praktijk niet echt bevorderlijk te zijn voor onze relatie.

Er moest dus iets veranderen, want ik ben toch echt te oud om nu nog alleen te eindigen. Dus ging ik op zoek naar tips, tricks en handige oplossingen. Tegenwoordig breekt het koude zweet mij niet meer uit bij de gedachten dat ik bevangen kan worden tijdens een ANGOS’je. Dankzij deze niet zo heel erg voor de hand liggende maar desondanks goede tips. Doe er je voordeel mee.

  1. De natuurlijke tabletten van Promensil met rode klaver. Al snel kroop ik ’s avonds weer naast mijn vriend in hetzelfde bed, sliep ik aan één stuk door en verdween langzaam maar zeker mijn chronische vermoeidheid. Ze beloven je ook, omdat het niet bij alle vrouwen werkt, een niet-tevreden-geld-terug-garantie.
  2. In mijn tas zit standaard een waaier waar ik heel wuft en stoïcijns mee wapper. Het wordt iedereen meteen duidelijk dat je een opvlieger hebt, maar het is beter dan afschrikwekkend met je armen gaan lopen zwaaien. Kijk er vooral niet te opvliegerig bij.
  3. Ik heb al mijn prachtige zijden en flanellen pyjama’s gedag gezegd. Voor mij alleen nog 100% katoen. Lekker luchtig, waardoor ik ’s avonds niet meer ons bed uitdrijf.
  4. In mijn tas bevindt zich nu altijd een superhandige Cooling Spray om mijn verhitte hoofd mee af te koelen. Gewoon even sprayen. Op laten drogen. Klaar. Past in elke tas, kast of in het handschoenenvakje van je auto.
  5. Heb je een opvlieger? Duw dan met je vingers op het plekje drie centimeter onder je navel. Daar zit een plekje dat je lichaamstemperatuur regelt. Een soort aan- en uit knopje waardoor jij je opvlieger de kop mee in kunt drukken.

Dit artikel schreven we in samenwerking met Promensil, maar de inhoud is 100% van ons. 

Promensil® Original is een natuurlijk voedingssupplement op basis van rode klaver. Het helpt bij overgangsverschijnselen zoals opvliegers, nachtelijk transpireren en stemmingswisselingen. Ben je net in de overgang, dan kan je beter starten met Promensil Extra Sterk.

De kwaliteit is wetenschappelijk onderzocht en het is een gepatenteerde en gestandaardiseerde formule. Iedere tablet bevat 40mg natuurlijke isoflavonen.

Werkt het nou toch niet voor jou? Binnen twee maanden na aankoop kun je gebruik maken van de niet-tevreden-geld-terug actie. 

 

 

Miriam Mars
Miriam Mars
Miriam (54) woont samen met JP en Kater Koos ergens in Brabant. Naast haar werkzaamheden als ZZP'er, werkt ze ook parttime voor een golfschool. Sinds 2021 is ze, naast moeder van twee volwassen kinderen, oma van Jan. Als de in Dubai woonachtige Jantje met zijn ouders in Nederland is laat ze alles uit haar handen vallen voor hem en is ze onbereikbaar voor iedereen. Meer weten? Op Instagram miriammars1968 laat ze alles zien. Nou ja. Bijna alles.

RECENTE ARTIKELEN