“Als je denkt dat jouw leven zwaar is, ga dan naar de film À Plein Temps”

-

Filmrecensent Kathleen Warners gaat wekelijks naar premières van de nieuwste films. Voor SAAR deelt ze sterren uit. Weet jij ook meteen of het de moeite waard is om een avondje bios te plannen. Deze week: À Plein Temps.

À Plein Temps

Druk, druk, druk! We zeggen het maar al te vaak, maar als je À Plein Temps hebt gezien, dan kom je al snel tot de conclusie: de kans dat je gestrester bent dan de alleenstaande, werkende moeder Julie is heel klein. Toch is de herkenbaarheid van deze film groot!

In een periode waarin het openbaar vervoer in en om Parijs staakt, zien wij hoe Julie, een alleenstaande moeder van twee kleine kinderen op tijd probeert te komen voor haar baan in een vijfsterrenhotel in het centrum van de stad. Eerst moet ze haar kinderen ontbijt geven en naar de oppas brengen en dan moet ze vanuit een voorstad van de hoofdstad op de een of ander manier Parijs zien te bereiken. Ondertussen krijgt ze een telefoontje van haar bank, dat ze achterligt met de hypotheek betalingen én probeert ze haar ex te bereiken, omdat hij de alimentatie wederom niet heeft overgemaakt.

Het is één en al stress voor Julie (een prachtige rol van actrice Laure Calamy). Ze is het hoofd is van de kamermeisjes in het zeer chique hotel met veeleisende gasten en suites, die binnen geklokte tijd in perfecte staat moeten worden gebracht. Deze perfectie is nergens aanwezig in het overvolle, rommelige en chaotische leven van Julie. Ze komt altijd tijd te kort en in de paar dagen die wij met haar mogen meeleven, zit het leven haar niet mee. Naar de buitenwereld probeert ze normaal over te komen, verzorgd en daadkrachtig, maar inwendig is ze wanhopig, moe en dreigt ze in te storten.

De race tegen de klok wordt in deze film prachtig weergegeven met opjagende synthesizer muziek en nerveuze handheld camerashots. Mocht je denken dat jij het zwaar hebt, ga dan naar deze film. De kans is groot dat jij je leventje na afloop best wel weer oké vindt!

Nu in de bioscoop te zien

Aantal sterren: ★★★

Kathleen Warners
Kathleen Warners
Kathleen Warners gaat wekelijks naar de leukste filmpremières en schrijft daarover voor SAAR. Ze heeft 40 jaar in de media gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als Hoofd Amusement bij BNNVara. Niet alles is altijd koek en ei in haar leven, maar over het algemeen lukken haar pannenkoeken wonder en wel en de mooiste én liefste is haar grappige zoon Peter Pannekoek.

RECENTE ARTIKELEN