Allemaal net zo mooi als Lieke van Lexmond, hoe eng is dat

-

Lieke van Lexmond verlost in haar nieuwe programma hele families van flaporen, hangbuiken, rimpels en kaalheid. Ongetwijfeld heel lief bedoeld, maar Irma moet er niet aan denken dat we straks allemaal rondhuppelen als kloon van Lieke of Arie Boomsma.

Als je neus een kwartier eerder binnenkomt dan de rest van je lijf, snap ik best dat je daar graag iets aan wilt doen. Waarom dat op tv moet, is me echter een raadsel. En het lijkt me helemaal frustrerend als je het samen met de prachtige Lieke van Lexmond moet doen. Want hoe meelevend ze ook doet, Lieke is vast nog nooit in haar leven lelijk genoemd.

Zijn jij en je zussen nogal rimpelig of te dik, heb je zeven dochters met enorme borsten of een hangbuik, dan helpt Lieke je ervan af. Nu gun ik vrouwen die zich na een borstamputatie niet meer vrouwelijk voelen, natuurlijk van harte een borstcorrectie, maar voor de rest: kunnen we niet gewoon accepteren wie we zijn? Stel je voor dat de hele wereld eruitziet als Lieke van Lexmond, Chantal Janzen en Arie Boomsma – ik moet er niet aan denken.

Ik ben geen Doutzen Kroes (al vindt mijn geliefde van wel. Zegt hij. Maar dat is dan ook zijn taak). Er zijn een heleboel dingen die ik best anders zou willen zien. Ik wil bijvoorbeeld graag de helft minder wegen, prachtige krullen, grotere tieten, minder rimpels en nooit meer haren op mijn kin.

Aan de andere kant: kijk eens naar alle leuke, lieve mensen om je heen. Je man, zus, vriendin, buurvrouw, collega. Zijn die allemaal bloedmooi? Welnee, sommigen zijn zelfs ronduit lelijk. Alleen zie je dat niet, omdat je zoveel van ze houdt. Inclusief pretoogjes, lachrimpeltjes en vrolijke mond. Ook je favoriete tv-sterren zijn vast niet allemaal even mooi.

Andersom werkt het ook zo. Je vriendin vindt je niet leuk omdat je zo’n mooie neus hebt, maar omdat je vrolijk bent, lief, hartelijk, grappig of wat dan ook. En daar kunnen Lieke & Co niks aan bijsnijden.

Ik vrees dat je bovendien niet erg happy wordt van een perfect uiterlijk. Kijk naar de schijnbaar volmaakte Sylvie Meis. Zelfs als ze in haar eentje thuis is, zit ze keurig in de make-up in een beeldig outfitje op de bank. En toch is haar zoveelste lover er alweer vandoor.

Ik denk aan de oude commercial Mens, wat ben je mooi. Misschien moeten ze daar eens een programma over maken.

beeld screenshot. Zie hier de oproep van Liekes nieuwe programma Familie.

 

gifgif
Irma van Schaijk
Irma van Schaijk
Irma is 53, heeft een latrelatie met Rob (al lijkt het soms meer op samenwonen) en woont in Bergen op Zoom. Haar vier kinderen zijn het huis uit, maar gelukkig zorgen twee katten en een ondeugend teckeltje voor genoeg leven in huis. Ze werkt als journaliste en heeft haar eigen tekstbureau.

RECENTE ARTIKELEN