Alida hoeft geen fillers, ze gaat liever naar een popconcert #IkBenSaar

-

Leuke Saar-vrouw: Alida Dijk (50) is getrouwd met Peter, die drie zoons heeft uit zijn vorige relatie. Samen hebben ze een zoon (21) en een dochter (18). Alida woont in Arnhem en werkt in Amsterdam als chef redactie voor het tijdschrift Zin.

Wat ga je doen vandaag?
“Ik werk 32 uur in de week. Woensdag is mijn vrije dag – een soort mini-weekend. Dan spreek ik vaak af met vriendinnen. Even koffiedrinken, lunchen of naar het bos. Of ik breng tijd door met mijn kinderen. De oudste woont op kamers en de jongste is ook druk met haar eigen sociale leven.”

Wat was je laatste spontane ingeving?
“Gisteren appte ik na een zware werkdag in de trein terug naar huis Peter en mijn dochter: ‘Laten we een terrasje pikken.’ Zo lekker om dat zomergevoel nog even mee te pakken.”

Wat staat er op je bucketlist?
“Naar de Noordkaap om het Noorderlicht te zien. En ik wil naar Fogo Island, een eiland bij Canada dat prachtig authentiek is gebleven. Er is daar een geweldig hotel neergezet door Todd Saunders: Fogo Island Inn. Zolang het daar niet van komt, bezoeken Peter en ik mooie steden als Hamburg, Berlijn en Dublin. Met de leuke dingen die je wilt doen moet je niet wachten, die moet je gewoon nu doen.”

Heb je genoeg tijd voor jezelf?
“Ik heb echt moeten leren dat ik naast moeder en werknemer zelf ook nog iemand ben. Toen de kinderen jong waren plande ik etentjes met vrienden maanden vooruit. Vervolgens zegde ik de afspraak vlak van tevoren af, omdat ik niet wist waar ik de tijd vandaan moest halen. En mijn sportavondjes skipte ik als eerste. Nu weet ik: je moet tijd voor jezelf en voor vriendschappen vrijmaken. Iedereen krijgt met heftige dingen te maken tijdens het leven. Ook ik werd opgeslokt door een heftig puberend kind en een moeder die ziek werd. Die periode had alles in zich om in een sombere gemoedstoestand terecht te komen. Juist dan moet je niet vergeten meer lichtheid in het bestaan te brengen. Ik ga dus gewoon naar dat mooie concert of die balletvoorstelling. En onder geen beding geef ik sporten op, ik zwem en ik doe aan spinning.”

Wat vind je van cosmetische chirurgie?
“Ik zie ook wel dat ik soms wallen heb en dat mijn kaaklijn verslapt,  maar voel me niet onzeker als ik in de spiegel kijk. Daarom wil ik ook geen geld uitgeven aan botox of fillers. Ik ga liever naar een popconcert.”

Met welke man wil je het nog een keer doen?
“Met Michiel Huisman. Idris Elba vind ik ook leuk. Hij speelt in de serie politieserie Luther, en ik vind hem een erg lekkere Luther.”

Hoeveel geld besteed je aan kleding?
“Ik geef vooral veel geld uit aan de kapper. Mijn haar is opeens erg grijs geworden, daarom heb ik het veranderd in een blonde coupe. Met kledingaankopen kan ik heel impulsief zijn; daarna zet ik mezelf op rantsoen en mag ik minstens een maand niks kopen. Gemiddeld geef ik zo’n € 250 uit aan kleding en verzorging.”

Wat vind je van je leeftijd?
“Toen ik vijftig werd heb ik dat groots gevierd. Vlak voor ik mijn veertigste verjaardag wilde vieren, stierf mijn vader. Ik besef steeds meer hoe kwetsbaar we zijn. Bij mijn vijftigste wilde ik bewust stilstaan. Ik ben blij dat ik leef en liefheb en gekoesterd word.”

 

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN