Agnes (52) is Alex (59) zijn minnares: “Zijn vrouw is aseksueel, zegt hij”

-

Agnes (52) heeft een relatie met Alex (59) die bij zijn vrouw blijft omdat scheiden zo’n gedoe is. “Mijn ouders en vrienden kennen hem, maar niemand weet dat hij getrouwd is.” 

“In mijn hart ben ik jaloers en wantrouwig. Beschadigd door mijn huwelijk met een narcistische man die me ontrouw was. En nu heb ik een relatie met een man die ook vreemdgaat, maar dan met mij. Als Alex niet bij mij is, is hij bij zijn vrouw. Een geruststellend idee. In de tijd dat ik nog getrouwd was, wist ik nooit waar mijn man uithing en met wie. Het heeft me heel wat uurtjes therapie gekost om daar enigszins overheen te komen.

Ik ben al twintig jaar de buitenvrouw van Alex. Mijn vriendinnen en ouders kennen hem, hij komt op verjaardagen, maar bijna niemand weet dat hij getrouwd is. Mijn ouders zijn van de oude stempel, ze zouden er niets van begrijpen. Geef ze eens ongelijk. Na mijn scheiding moesten ze mij oprapen en oplappen. Ze gunnen hun dochter een man die helemaal voor haar gaat.

Op zich is Alex geen haar beter dan mijn ex, want hij gaat ook vreemd. Het is wel een ander verhaal. Zijn vrouw is aseksueel en ze laat oogluikend toe dat hij een vriendin heeft. Hij mag een keer per week bij mij blijven slapen, mits hij met haar getrouwd blijft. Scheiden zou maar gedoe opleveren, vooral financieel. Ze hebben samen een bedrijf, huizen en auto’s, hij zou haar moeten uitkopen en dat zou een duur grapje worden. In mijn ogen onbelangrijke zaken, maar zowel Alex als zijn vrouw hechten daar belang aan. Ik heb haar nooit ontmoet, maar het lijkt me een kille, zakelijke tante die geld verkiest boven geluk.

Alex zegt dat zijn hart bij mij ligt, maar natuurlijk zou ik liever de enige vrouw in zijn leven zijn. Om me meer verbonden te voelen, heb ik op mijn pols een tattoo van mijn koosnaampje voor hem. Een beertje dat ik gekscherend mijn trouwring noem.”

TEKST LAURA VAN DER MEER

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN