9 redenen waarom ik zo blij ben met mijn hond

-

Els heeft vele domme beslissingen genomen in haar leven, maar van haar hond heeft ze nooit een seconde spijt gehad. En wel hierom.

 1. Een hond houdt van je, ook als je al twee dagen niet hebt gedoucht en stinkt als een rund
  Wat zeg ik? Hoe langer je als Cartweazle door het leven loopt, hoe leuker je hond je vindt. Zeep, shampoo, parfum – getverderrie, wat een rotzooi.
 2. Een hond vindt het helemaal niet erg als je ijskoude voeten hebt
  Welnee joh, daar gaat hij gemoedelijk op liggen. Gewoon omdat-ie jou graag verwarmt. Geen geklaag, geen kreten van afschuw, kom maar op met die ijsklompen.
 3. Een hond wil altijd met je mee, ook al is het twee uur ’s nachts
  Moet je opeens dringend naar de avondwinkel voor een verse voorraad drank en sigaretten, geen probleem, pak die riem. En dan kwispelt-ie ook nog vrolijk met zijn staart. Niks ochtendhumeur, sowieso nooit humeurig.
 4. Een hond is hysterisch gelukkig als-ie je ziet
  Ook al ben je slechts vijf minuten weggeweest om een croissantje te kopen, zijn vreugde kent geen grenzen. Hoor hem blaffen, zie hem springen, geen man die ooit zo blij zal zijn als je terugkomt van de bakker.
 5. Een hond zorgt dat je nog eens buiten komt
  Hoe heerlijk de Netflix-serie ook is, hoe graag je de hele zondag ook snurkend in je bed wil liggen, hoe dringend de deadlines ook zijn, dat beest moet uit. En als je eenmaal buiten loopt, door het bos, over het strand, in het park denk je toch: lekker, die frisse lucht. En voel je je extra gelukkig als je weer in je bedje kruipt/Netflix aanzet/de laptop openklapt.
 6. Een hond slaat misschien geen arm om je heen als je moet janken, maar hij troost je wel
  Je mag echt uren janken met heel veel snot en zo, hij blijft je gevoelvol aankijken en je mag echt uren je neus in zijn warme vacht steken. Een baken in de boze wereld, dat is-ie.
 7. Een hond zeurt nooit over de belasting, stomme collega’s, kwaaltjes
  Tuurlijk niet. Zo’n beest weet niet eens wat stress IS. Logisch, heb je ooit een hond een rekening zien betalen? Naar zijn werk zien gaan? Over een pijntje hier en een pijntje daar horen klagen? Komt niet eens bij hem op.
 8. Een hond wil nooit naar voetbal kijken. Of de Tour de France. Of Max Verstappen
  Kan hem wat schelen of we wel of niet niet meedoen met het EK. Dat er een hulpmotortje in de fiets zit van een of andere autistische wielrenner. Of dat Max echt scherp een bocht neemt. Donder toch op met die stomme sport, laten we gaan spelen, met een bal! Ja, met een bal! Kom maar op met die bal!
 9. Bij een hond hoef je je nooit schuldig te voelen als je geen zin hebt in sex
  Gewoon, omdat je geen sex hebt met een hond! Ha! Hoe fijn is dat!

 

Lees ook: Kijk mij nou eens: half mens, half hond

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN