9 manieren om je relatie te verzieken

-

Nu niet meteen gaan gillen dat hij ook een beetje zijn best moet doen, want dat weten we natuurlijk best. Het gaat nu even over ons en wat wij kunnen doen om het samen een beetje gezellig te houden. 

Wil je er iets van maken, doe dan de volgende 9 dingen NIET. Wij herhalen: NIET

  1. Eisen dat hij diepzinnige gesprekken met je voert
   Natuurlijk er zijn mannen die dol zijn op verbinden en spirituele verdieping, maar de meeste heren willen gewoon een vrouw met een gulle lach en een gezonde eetlust. Voor mooie gesprekken hebben we onze vriendinnen.
  2. Nooit een goed gesprek voeren
   We moeten natuurlijk wel een beetje op de hoogte blijven van elkaars zielenroerselen en avonturen – anders raken we elkaar ergens onderweg kwijt.
  3. Zeuren en zuchten
   Met zeurende, zuchtende vrouwen dempen we de gracht. Heb je kritiek, dan moet je die duidelijk uitspreken en daarna is het klaar. Het is aan hem er iets aan te doen. Of niet. Loopt het de spuigaten uit, dan vraag je hem vriendelijk het huis te verlaten. Of je gaat er zelf vandoor. MAAR ZEUR NIET.
  4. Elke avond te veel drinken
   Niks mis met een glas alcohol, of twee, drie, maar niemand zit te wachten op een partner die met dubbele tong praat en naar het echtelijke bed wankelt. Absoluut niet aantrekkelijk, dodelijk voor de liefde. Punt.
  5. Alles samendoen
   Je kent ze wel: van die echtparen die nooit eens op stap gaan zonder hun partner mee te slepen. Dom, heel dom. Als je allebei ook een eigen leven leidt, heb je altijd iets te vertellen na thuiskomst.
  6. Nooit iets samendoen
   Hij kijkt porno computert in zijn werkkamer, jij leest een goed boek Netflixt beneden op de bank. En morgen ga jij met vriendinnen op stap en hij gaat komend weekend weekend naar een festival/zeilen/vissen/bergen beklimmen met vrienden. Ook dom, heel dom. Voor je het weet is de vervreemding een feit. Onthoud: alles draait om dosering.
  7. De beddendood invoeren
   In elke vaste relatie ligt de beddendood op de loer. Doe als Linda de Mol: niet zeuren, maar zin maken. Kwestie van even doorzetten dan komt de lust vanzelf. Van sex gaat je bloed stromen, je humeur knapt ervan op en de kans wordt kleiner dat hij ervandoor gaat met een hittepetit die best drie keer per dag zijn penis wil bewonderen.
  8. Als een Teletubbie op de bank hangen
   Je hoeft echt niet op hoge hakken door het huis te trippelen, niks mis met een relaxte jogging- of pyjamabroek maar alsjeblieft wel een schone met een goeie pasvorm die niet zevenduizend keer is gewassen en bezaaid met gaten. Ook doen: je haar wassen en lekker ruiken.
  9. Stoppen met lachen
   Dat veroorzaakt neerhangende mondhoeken en daar worden we echt niet mooier van. Bovendien komt het de sfeer niet ten goede. Het leven is geen lolletje, blijven lachen is de enige remedie.

BONUS: KRIJG NU EEN PODCASTSERIE BIJ DE CURSUS RELATIETWIJFEL

8 liefdespodcasts waarin 50+ vrouwen gedetailleerd vertellen over hun jarenlange relatie en hun geheimen

Monica Oliveira
Monica Oliveira
Monica Oliviera interviewt vrouwen voor Saar Magazine. Ze is 51, getrouwd en woont in Twente. Haar drie kinderen zijn min of meer de deur uit - behalve rond etenstijd.

RECENTE ARTIKELEN