8 redenen waarom Els spuugt op dat hysterische superfood-gedoe

-

Els zou dolgraag ook zo’n vrouw willen zijn met een blonde paardenstaart, sixpack en ronde kont die de hele dag gezond eet en ’s ochtends op een yogamatje ligt en ’s avonds in de sportschool woont.  

Maar kom, kom, dat is natuurlijk een beetje raar als je een onderkin hebt en flubberborsten en spuugt op superfoods en ook nog de kost moet verdienen.

Het is veel leuker een stukje te tikken waarin ze uitlegt waarom ze niet meedoet aan de health food-rages die ons land teisteren.

  1. Omdat ik ’s ochtends zo geniet van mijn koffie, gekookte eitje, croissant en versgeperste jus en nog nooit, echt nog NOOIT heb verlangd naar het wortelontbijt dat Rens Kroes zo warm aanbeveelt.
  2. Omdat ik liever sterf dan de dag begin met een gebakken banaan met magere kwark en kaneel en pecannoten en pindakaas en cashewboter die ik eerst in een koekenpan moet bakken met wat kokosolie hoewel het uit de oven nog nét iets gezonder is.
  3. Omdat ik echt niet in de tram wil zitten met een weckpot met sla, tomaat, kikkererwten, avocado en een gekookt eitje terwijl ik weet dat ik straks moet lunchen met collega’s die zich schaamteloos storten op chocopasta, oude kaas, roomboter en gekleurde muisjes.
  4. Omdat een glutenvrije speltwrap helemaal niet zo YUM is als die veel te vrolijke foodgirls beweren maar heel erg droog en onmogelijk weg te kauwen zodat je tegen twee uur nog steeds aan het lunchen bent terwijl je collega’s alweer vrolijk aan het tikken zijn en je baas geïrriteerd opkijkt van: kun je niet een beetje opschieten, weet je wel hoeveel je mij per uur kost, nare oude vrouw die je bent?
  5. Omdat ik geen zin heb twee uur eerder op te staan om mijn Bento Box te vullen met leftover rijst, Goji bessen, moerbeien, chia- en hempzaadjes, bijenpollen en kokosolie. Ten eerste omdat ik nooit leftover rijst, Goji bessen, moerbeien, chia- en hempzaadjes, bijenpollen en kokosolie heb, ten tweede omdat ik me veel liever nog even gezellig omdraai in mijn fijne bedje waar het altijd zo gezellig en warm en knus is.
  6. Omdat ik helemaal geen vrolijke sojasaus-gezichtjes wil tekenen op mijn leftover rijst, Goji bessen, moerbeien, chia- en hempzaadjes, bijenpollen en kokosolie in de hoop dat het daardoor wat lekkerder gaat smaken.
  7. Omdat ik ga kokken bij de gedachte aan smoothies van boerenkool met amandelmelk, banaan en gember.
  8. Omdat ik geen paard ben dus ook geen haver op mijn bordje wil tegenkomen. En al helemaal geen havermelk wil drinken. Laat staan havermoutpap naar binnen wil lepelen, want dat kreeg ik in mijn jeugd elke ochtend van mijn moeder en ik weet nog hoe ik helemaal gek werd van de klonten die er altijd in zaten omdat zij geen zin had om goed te roeren en maar wat deed in de keuken waartoe het leven haar had veroordeeld terwijl ze eigenlijk ontdekkingsreiziger had willen worden. Maar nu dwaal ik af, dat weet ik heus wel en daarom ga ik mezelf nu verwennen met een cappuccino en over een uur een whisky want dat heb ik wel verdiend na het tikken van zo’n treurig stukje over heel vies eten.

Lees ook 127 jaar dankzij een dieet van wijn en chocola

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN