7 rooftopbars door heel Nederland die de klim waard zijn

-

Voor iedereen die wil proosten met uitzicht selecteerden we fijne hotspots door heel Nederland. Yep, je kunt het dak op.

De Dakkas, Haarlem

Een parkeergarage is over het algemeen geen beeldschoon staaltje stadsarchitectuur, maar heeft wel een lekker groot plat dak. Een groep ondernemers zag er brood in en sinds 2018 staat er een kas-met-terras op het dak van parkeergarage De Kamp in Haarlem: De Dakkas. Parkeren & Ravioli, anyone?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DeDAKKAS (@dedakkas)

De keuken werkt zo duurzaam mogelijk en op het dak bevindt zich ook een moestuin, scharrelen kippen rond en hebben stadsbijen een bijenkorf (no worries, daar heb je op het terras geen last van). Op de kaart veel verse vega en vegan gerechten, maar ook vlees en vis en voor de liefhebbers heel veel speciaalbier. Uitzicht over de stad en in de verte over de duinen en je auto kun je onder de kas kwijt – zelden is er meer uit een parkeergarage gehaald.

Bleyenberg, Den Haag

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mingle the Single (@minglethesingle)

Ooit zat in het pand waar Bleyenberg nu is gevestigd een Kwantum. De huidige eigenaar heeft het gebouw verdeeld in een kelder waarin club ‘Het Magazijn’ is gevestigd. Op de begane grond zit een restaurant: De Kantine. En op het dak zit, euh, Het Dak.

Het Dak is een grote rooftopbar van 320 m² waarvan de helft overdekt is. Links en rechts van de bar is het terras open en biedt uitzicht over Den Haag in het algemeen en de Grote Markt in het bijzonder.

Het restaurant biedt een ruime kaart, de rooftopbar is er voor snacks, broodjes, hamburgers, salades, taartjes en cocktails.

Urban Kitchen, Utrecht

In de Watertoren kun je kiezen waar je borrelt, eet of lounge’t, er zijn verschillende verdiepingen. Afgaand op het uitzicht op de Vaartsche Rijn en het hippe industriële Rotsoord zouden we zeggen: het is de klim waard om hoog te mikken. Hoogtevrezigen gaan beter niet op het plateau aan de rand zitten.

Vane, Eindhoven

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VANE Skybar (@vaneskybar)

Uitzicht over de Nederlandse lichtstad vanaf het dakterras van een pand waar ook een NH Hotel is gevestigd, handig voor als je wilt blijven slapen.

Cabillaud, Venlo

Modern, licht, enorm dakterras, het betere Saint Tropez aan de Maas gevoel op het Scheuten Terras.

Blou, Arnhem

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BLOU Rooftop bar (@blourooftopbar)

Op de 5e etage van Best Western Hotel Haarhuis, in het stadscentrum van Arnhem, vind je Blou. Op de kaart oesters, champagnes en heerlijk veel keuze in cocktails.

Skybar, Leeuwarden

Deze rooftopbar zit op de elfde verdieping van het WTC Hotel in Leeuwarden. Lekker wijnkaart, prima cocktails en culinaire bits met een panoramisch uitzicht over Leeuwarden.

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN