7 oorzaken van een echtscheiding (volgens advocaten)

-

Scheidingsadvocaten zitten front row als het gaat om de relatieperikelen. En nu zijn ze zo aardig geweest een lijstje te maken met vaak gehoorde redenen om definitief een punt te zetten achter een huwelijk.

 1. Hij laat de opvoeding van de kinderen helemaal aan mij over
  Zo waren we toch niet getrouwd? TOCH? Je begrijpt: ergernis ten top.
 2. We praten nooit over problemen
  Niet dat je elk pietluttig probleem uit moet spreken, maar niet met elkaar praten over belangrijke zaken (kinderen, geld, werk, ziekte, familie, sex, liefde) is echt heel stom. Grote problemen blijven onder de oppervlakte spelen en op een gegeven moment barst de bom.
 3. Zelden sex, weinig intimiteit
  Een auto heeft benzine nodig, een relatie is gebaat bij een goed seksleven. Intimiteit hoort daar ook bij: samen lachen, eten, wandelen met de hond, douchen.
 4. Een van de twee zit wel erg veel online
  Waar het op neerkomt: bedriegen, belazeren, vreemdgaan. Via social media chatten met een oude vlam, een nieuwe vlam, een collega, iemand uit het hardloopclubje. Voor je het weet wordt dat een affaire en is het einde oefening.
 5. We hebben elkaar niets meer te vertellen nu de kinderen uit huis zijn
  En dan is er nog een groep echtparen die – bewust of onbewust – bij elkaar is gebleven voor  de kinderen, maar als die eenmaal het huis uit zijn weinig meer met elkaar delen. Gevalletje we zijn uit elkaar gegroeid.
 6. Ik vind hem een egoïst
  Egoïsme kan zich op allerlei manieren uiten, van emotioneel afwezig zijn en altijd gelijk willen hebben tot nooit iets doen en vreemdgaan. In een gelukkig huwelijk zijn we aardig voor de ander en komen we elkaar tegemoet.
 7. Het lijkt wel alsof ik een andere taal spreek
  Je kunt nog zo van elkaar houden en toch een andere ‘taal’ spreken. Dat wederzijdse onbegrip wordt met de jaren groter en dan kan samenwonen een hele opgave worden.

LEES OOK Gescheiden: 8 leuke dingen die je nu kunt doen als je bent uitgehuild 

bron Huffington Post

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN