7 momenten waarop een shoppende Els gek van geluk wordt

-

Drop Els in een leuke winkelstraat en ze huppelt van de ene winkel naar de andere.

  1. Nee, natuurlijk heb ik geen lichtblauwe sneakers nodig. En ook geen groene. Ik bedoel: ik heb al keileuke witte en donkerblauwe en hoeveel sneakers kan een mens hebben. Precies. Dat zeg ik.
  2. Een rood servies. Een rood servies. EEN ROOD SERVIES. Nooit geweten dat ik daar al mijn hele leven op zit te wachten. Kijk nou, wat prachtig. In juli word ik zestig en dan wil ik het complete servies inclusief melkkannetje terwijl ik nooit een melkkannetje gebruik, kun je nagaan.
  3. Wat een prachtige badhanddoeken in duizend kleuren. En zo zacht. O, ik zie me al uit de douche komen en mijn lijf wikkelen in een oranje exemplaar en mijn haar in een felblauwe. Wat zal ik daar beeldig staan te wezen in mijn eigenste badkamer in die oogverblindende kleuren.
  4. Ha, het boek Oomen stroomt over van Francine Oomen. Daarover heb ik gelezen in de Volkskrant. Schijnt fantastisch te zijn en heel erg verschrikkelijk. Ze schrijft dat ze een baard kreeg toen ze in de overgang belandde. En dat haar hersens in blubber veranderden. Zomaar. De ene dag was ze nog fris en scherp, de volgende dag had ze een duffe kop en kon ze geen letter meer schrijven. Maar het is allemaal goed gekomen, dat wel, gelukkig maar, stel je toch voor.
  5. O mijn god. Daar hangt de jas van mijn dromen. In mijn maat, in mijn kleur. Even kijken hoeveel die kost. Hmm: € 899. Zijn ze nou helemaal gek geworden. Van dat bedrag kan ik duizenden leprapatiënten genezen. Ja echt, heb ik laatst ergens gehoord. Nee, ik weet niet meer van wie. Snel doorlopen, SNEL.
  6. Welja mevrouw, spuit ongevraagd een parfummetje op mijn pols. Het moet niet gekker worden. Even ruiken. Jee, wat lekker. Welk merk is dat? Wauw. O nee, ik heb nog drie parfums staan. Die moeten eerst op. Sorry, daag, fijne dag, parfum-mevrouw.
  7. Ok, maar nu moet ik echt even tandpasta kopen. Die fijne die mijn tanden witter maken. En oogcrème. Omdat mijn wallen zo groot zijn dat ik er nauwelijks nog overheen kan kijken. Hop in het winkelmandje. Ik val bijna flauw. Bij het schap met scheermesjes. Met een volgepropt mandje tegen mijn boezem gedrukt….

 

Niets meer missen?
Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Lees ook: 22 winkels van vroeger (sommige missen we stiekem nog steeds)

gifgif
Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN