7 dingen die ik NIET ga doen als mijn kinderen het huis uitgaan

-

Dido beseft dat het Lege Nest op de loer ligt en weet een paar dingen zeker: ‘Ik ga niet breien, boetseren of  trainen voor de halve marathon.”

 1. Ik spring niet ieder vrij ogenblik op de fiets om mijn 92-jarige moeder in het verpleeghuis te bezoeken
  Mijn moeder zegt elke dag dat ze me zo vreselijk mist – omdat ze vergeet dat ik er de dag tevoren ook was. Ik weet dat het met haar dementie te maken heeft, maar ga toch gebukt onder schuldgevoel en probeer zoveel mogelijk bij haar te zijn. Alleen: hoe kom ik dan ooit toe aan tijd voor mezelf?
 2. Ik ga geen vrijwilligerswerk zoeken
  Het is bekend dat je meer voor de samenleving wil betekenen naarmate je ouder wordt. Nu werk ik drie dagen per week voor een liefdadigheidsinstelling, dus die kant van mijn geweten is wel gesust. Mijn moeder daarentegen …
 3. Ik ga niet tot ’s avonds laat doorwerken om de tijd te doden
  Omdat ik met mensen in oorlogsgebieden werk, is het verleidelijk te denken dat ik levens red als ik tot diep in de nacht doorbuffel (het voorkomt bovendien dat ik om half vijf op de bank neerval met een glas wijn),  maar bij een Leeg Nest is enige dagelijkse structuur belangrijker dan ooit.
 4. Ik ga géén hobby zoeken
  Het lijkt me vrij onwaarschijnlijk dat ik opeens over een groot schilder- of boetseertalent blijk te beschikken. Bovendien heb ik al genoeg genavelstaard in mijn leven en me voor te veel cursussen ingeschreven die ik nooit heb voltooid.
 5. Ik ga mijn kasten niet uitmesten
  Marie Kondo, de Japanse opruimgoeroe, schijnt de beste vriendin te zijn van elke vrouw met een Leeg Nest. Je huis opruimen is immers de equivalent van spontaan je haren afknippen ten teken van een nieuw begin. Maar helaas, de troep in mijn huis frontaal attaqueren doesn’t spark any joy voorlopig (ingewijden weten wel wat ik bedoel), ik word al moe bij het idee.
 6. Ik ga me niet bekwamen in de nieuwste Ottolenghi of andere grootheden die je kruidenrek laten exploderen en je urenlang verankeren aan je fornuis
  Mijn keukenkasten staan nog vol met rozenblaadjes, tincturen, watertjes en bitter riekende zakjes waarvan ik allang niet meer weet hoe de inhoud heette of waar het kruid voor diende. Moet helaas daar blijven staan vanwege punt 5.
 7. Ik ga niet trainen voor de halve marathon
  Ik heb in het recente al twee keer hardloopschoenen aangeschaft in de overtuiging dat het nu eindelijk ook bij mij ging gebeuren, al was het alleen maar om ook van die afgetrainde hardloperswangen te kweken. Maar eens komt er een moment dat je jezelf niet langer voor de gek kunt houden.

Rest natuurlijk de vraag wat ik dan wèl ga doen om het Lege Nest het hoofd te bieden. Daar kom ik graag een volgende keer op terug, als ik tijd heb gehad erover na te denken.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

gifgif

RECENTE ARTIKELEN