Blackbird blackbird blackberry: verlangen, eenzaamheid en genot

-

Filmrecensent Kathleen Warners gaat wekelijks naar premières van de nieuwste films. Voor SAAR deelt ze sterren uit. Weet jij ook meteen of het de moeite waard is om een avondje bios te plannen. Deze week tipt ze het charmante, eigenwijze liefdesverhaal van een oudere vrouw  en haar plaats in de samenleving: Blackbird blackbird blackberry.

Bramen en een val

(c) Vedette Film

Omdat Etero heel graag bramen plukt en eet, gaat ze op de rand van ravijn net een stapje te ver en valt ze tien meter naar beneden. Dankzij een boomstronk wordt haar val gebroken en klimt ze weer met veel moeite en bloedende handen en knieën naar boven. Daar aangekomen beseft ze dat zij op het nippertje aan de dood is ontkomen.

Vrijgevochten vrouw

(c) Vedette Film

Etero is een alleenstaande, middelbare vrouw die in een Georgisch dorp een drogisterij runt. Ze is enorm gesteld op haar vrijheid en is trots op haar onconventionele leven. Al haar vriendinnen zijn getrouwd en hebben kinderen, maar Etero is vrij en kan doen en laten wat ze wil. Ze is opgegroeid met een valse broer en een gesloten vader, die het zijn dochter stilzwijgend verwijt dat zijn vrouw is overleden bij haar geboorte in het kraambed.

Seksuele wervelwind

(c) Vedette Film

Na haar bijna dood ervaring besluit Etero dat zij de liefde wil leren kennen. De leverancier van haar drogisterij artikelen, een leuke man genaamd Murman wordt door Etero op een zeer directe, maar ook enorm sensuele manier verleid en eindelijk, na 48 jaar wordt Etero eindelijk ontmaagd. En opeens komt zij  in een gepassioneerde seksuele wervelwindrelatie terecht, waarna ze voor de keuze komt te staan: alleen door of samen?

Schilderachtig camerawerk

Blackbird, blackbird, blackberry is een charmant en eigenwijs liefdesverhaal met een fantastische actrice Eka Chavleishvili, die Etero speelt. Zij is niet mooi in de traditionele manier van het woord, maar wel heel karakteristiek en ze heeft een voluptueus lichaam, dat ze enorm natuurlijk en schaamteloos laat zien. De seksscenes in deze film zijn waarachtig en zo onconventioneel eerlijk en daarom heerlijk om te zien. Daarnaast is het ook intrigerend dat de stoere Etero eigenlijk een klein hartje heeft en ondanks haar trots toch ook erg in de war raakt door haar eigen verliefdheid. Een prachtige film over liefde op leeftijd, over feministische vrijheid en lieflijke geborgenheid.

Blackbird blackbird blackberry draait vanaf 22 februari in bioscopen en filmhuizen

★★★★ (4 sterren)

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

 

gifgif
Kathleen Warners
Kathleen Warners
Kathleen Warners gaat wekelijks naar de leukste filmpremières en schrijft daarover voor SAAR. Ze heeft 40 jaar in de media gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als Hoofd Amusement bij BNNVara. Niet alles is altijd koek en ei in haar leven, maar over het algemeen lukken haar pannenkoeken wonder en wel en de mooiste én liefste is haar grappige zoon Peter Pannekoek.

RECENTE ARTIKELEN