6 dingen die mannen anders doen dan vrouwen

-

Dat mannen en vrouwen er verschillend uitzien, weten we. Maar wist je dat er veel dagelijkse dingen zijn die we compleet anders doen?

Uitkleden
We beginnen met vrouwen die zich uitkleden omdat we met zo’n mental picture je aandacht wel trekken. Vrouwen trekken hun shirt of hemd uit door hun armen te kruisen, de zijkanten van de kleding te pakken en het vervolgens binnenstebuiten keren.

Ehm, ja, zo dus. Mannen doen het soms ook zo, maar meestal reiken ze met hun arm over hun schouder en trekken het shirt via de rug over het hoofd. Vrouwen doen het alleen op hun manier. Dat heeft niets met biologische gekkigheden te maken, dat komt door de strakkere kleding.

 

Je handen laten zien
Als je aan een vrouw vraagt om haar handen te laten zien, is er dikke kans dat ze de rug van haar hand aan je laat zien. Als je dat aan een man vraagt, opent hij zijn hand en laat zijn palm zien. Misschien proberen mannen op die manier te zeggen dat ze niets te verbergen hebben. Hmm.

Omdraaien
Wanneer je een man roept om zich om te draaien, zal hij zich dikwijls met zijn hele lichaam naar je toe draaien, terwijl een vrouw eerst alleen haar hoofd draait om te kijken, en dan het lichaam. Het voelt alsof we hier een verklaring voor moeten geven, maar de wetenschap heeft ook geen bevestiging. Zou het kunnen dat de man niet zijn rug naar iemand toe wil hebben om zich veilig te voelen? Oerdierlijke vechters zijn we ook.

Hoesten
Mits je goed opgevoed bent, bedek je bij het hoesten de mond om eventueel dodelijke bacillen niet over de eettafel te spuwen. Mannen doen dit vaak met hun vuist, probeer het maar eens. Vrouwen doen dit met open hand.

Horen
Het is een subtiel verschil, maar vrouwen horen hogere geluiden, zoals een huilende baby, vaker en sneller dan mannen. Mannen kunnen daarentegen weer beter bepalen waar een geluid vandaan komt. Hey, dit zijn dan wel weer biologische dingetjes waar we niks aan kunnen doen. Zo gaan die dingen nu eenmaal. Wanneer het jouw beurt is om de huilende baby te sussen, kun je haar dus dit artikel laten zien wanneer ze klaagt dat je het ‘weer niet hoorde’ en lekker bent blijven tukken.

Kleuren zien
Vrouwen kunnen veel beter dan mannen subtiele verschillen tussen kleuren ontdekken. Wanneer er bij het verven van de slaapkamerwand ruzie ontstaat (klinkt dit al bekend?) omdat zij iets ziet wat jij niet ziet, geef haar gelijk. Want dat heeft ze, waarschijnlijk.

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN