51 vrouwen vertellen: ‘Ik hou van hem, maar…’

-

Zet je schrap: 51 Saartjes verklappen hoe hun schatten van mannen – waar ze echt heel veel van houden – hen stapelgek kunnen krijgen.

 1. “Omdat hij bang is voor krassen op de auto, parkeert hij altijd waar er ruimte is. Met andere woorden: een uithoek van het parkeerterrein. Oók als het vrijwel leeg is.”
 2. “Hij is er als laatste uit, maar maakt het bed niet op. Hij laat het ook niet luchten, hij laat het gewoon liggen. Het interesseert hem niet.”
 3. “Zijn ruzies met het navigatiesysteem zijn hilarisch. Vooral als hij te gemakzuchtig is geweest om het te updaten en er routes zijn verlegd. ‘Dit is niet mijn schuld!’ roept hij dan, als we verdwaald zijn.”
 4. “Als hij kookt, moeten er meteen koperen pannen en ingewikkeld vlees aan te pas komen. Ik vind het lief dát hij kookt, maar hoef op dinsdagavond geen Masterchef. Gewoon stamppot is al oké.”
 5. “Hij wilde per se een volledig elektrische auto, zodat we nu bij elke rit in de zenuwen zitten of de accu het zal trekken. En weigert toe te geven dat het een miskoop is. Hij houdt vol ‘dat het nog moet wennen.’ Op de A1 stranden zonder laadpaal went nooit.”
 6. “De zak chips niet leegeten, maar er ook niet even een wasknijper opzetten, zodat alles zacht wordt – wat voor doel heeft hij daar toch mee?”
 7. “Het duurt soms wel even voor hij klaarkomt en terwijl hij zijn best doet, drupt zijn zweet op mijn gezicht. Zo onsexy.”
 8. “Als hij boodschappen doet, livestreamt hij dat: ‘Is dit de goede melk?’ Dat kan hij toch ook zelf zien?”
 9. “Hij wil altijd vroeg eten ‘voor de kinderen’, maar in werkelijkheid omdat hij zelf het liefst om vijf uur zou eten, net als zijn hoogbejaarde ouders.”
 10. “Ik kan geen enkele reden bedenken waarom hij altijd aankondigt dat hij moet poepen.”
 11. “Zijn ex hoeft maar te bellen of hij zit al in de auto. Het is namelijk heel moeilijk om een nieuwe lamp in te draaien, blijkbaar.”
 12. Hij stelt me voor te bezuinigen op de kapper (‘Ik vind grijs haar je heel goed staan’), maar koopt zonder te knipperen idiote boxen voor in de auto.”
 13. “Alle keren dat hij zegt: ‘Waar is mijn sleutelbos / zonnebril / blauwdruk voor de klant?’ op een toon die duidelijk maakt dat ik moet weten waar hij zijn zooi laat.”
 14. “Als hij in een nieuwe relatie veel werk van je maakt en de hele tijd bij je wilt zijn, maar als jij eens wat wilt, ben je opeens ‘claimerig’ en wil hij zijn vrijheid niet kwijt.”
 15. “Hij doet niet aan appen en is een vreselijke beller. ‘Met mij, bel me even terug’ spreekt hij in. Zég even waar het over gaat. En trouwens, niemand belt er nog. Bellen is iets uit de vorige eeuw.”
 16. “Het blijft ook na 27 jaar huwelijk, adviezen en instructies en één gillende ruzie onmogelijk voor hem om meteen een nieuwe wc-rol op te hangen, als de oude op is.”
 17. “De lerares heeft duidelijk uitgelegd dat wiskunde nu op een andere manier wordt gegeven en toch zaagt hij onze zoon door met zijn manier, geleerd in 1979. Zinloze verwarring.”
 18. “Hij denkt dat het modern staat om ruitjes en streepjes samen te dragen. Dat is niet zo.”
 19. “Als ik thuiskom van een avondje film met een vriendin zit hij voor de televisie in het donker. Geen lampen aan, gordijnen open.”
 20. “Soms ben ik even iets aan het vertellen en zie ik zijn hand naar de afstandsbediening gaan of zijn oog de krant vallen. En dan wil ik hem slaan. Ik doe het niet, maar ik wíl het wel.”
 21. “Als fan van Frank Boeijen zingt hij nog altijd hardnekkig: ‘Denk in de kleur van je haar’ in plaats van ‘Denk in de kleur van je hart’.”
 22. “Onder ‘samen een eindje fietsen’ verstaat hij in zijn eentje een meter of zeven voor me uit fietsen.”
 23. “Hij vraagt waar een of andere dinges is, luistert niet naar mijn antwoord, maar gaat gewoon geïrriteerd door met zoeken.”
 24. “Zijn gesnurk. Ik snap niet hoe hij door zijn eigen herrie heen kan slapen.”
 25. “In zijn slaap houdt hij vaak zijn piemel vast. Hij doet er verder niets mee, maar ik vind het toch raar, dat hij alleen kan slapen met zijn hand in zijn broek. Bij een dutje op de bank doet hij het ook.”
 26. “Zijn manier van afruimen is de borden in de gootsteen zetten. Die pal naast de vaatwasser is. Hij zet ze er ook wel eens op. Ze erin zetten komt niet in hem op.”
 27. “Als hij de rolemmer aan de straat heeft gezet, komt hij binnen met een blik alsof hij net het hele huis heeft schoongemaakt.”
 28. “Van een verkoudheid maakt hij een levensbedreigende griep. Ik heb hem zijn neus zien snuiten in het dekbed, te zwak om een tissue te pakken.”
 29. “Voor iemand die volgens hem niet kan rijden, ben ik verdacht vaak zijn BOB.”
 30. “Ik moet blijkbaar blij zijn dat hij zijn neushaar trimt, want het even wegspoelen mag ik altijd doen.”
 31. “Het is blijkbaar toch te ingewikkeld om vuile kleren in de wasmand te doen. Ze er op tien centimeter naast gooien is dan weer geen probleem.”
 32. “Hij vraagt: ‘Wat doen we vanavond met het eten?’, maar hij bedoelt: ‘Wat ga jij koken?’
 33. “We wonen als 22 jaar in dit huis en al die tijd hebben spullen een vaste plaats. En nóg vraagt hij: waar liggen de keukenrollen?'”
 34. “Als hij ’s nachts naar de wc gaat, lijkt hij vooral op de muren te mikken. Ik heb nu een nachtlampje neergezet, maar dat heeft hij alweer opgeborgen ‘want dat kost stroom’. Aargh!”
 35. “Bij panne mag ik de ANWB niet bellen, maar gaat hij langdurig onder de motorkap kijken in de hoop dat hij een los stekkertje ziet.”
 36. “We zijn van één groot dekbed afgestapt omdat hij altijd alles naar zich toetrekt. Nu steelt hij ook mijn dekbed in zijn slaap. Ik wil een eigen slaapkamer!”
 37. “De rolemmer wordt al vijftien jaar lang op dinsdag geleegd. Als hij thuiskomt, staan er al een paar aan de straat. En toch moet ik elke maandagavond zeggen: ‘Denk je nog even aan de bak?'”
 38. “Hij gelooft niet in de Uiterste Houdbaarheidsdatum. En als hij weer eens ziek is door bedorven vlees of vla, moet ik hem verzorgen, want dan is hij erg zielig.”
 39. “Zo goed als lege pakken terug in de koelkast zetten. Hij is erfelijk belast, zijn vader doet het ook.”
 40. “In de auto niest hij tegen het raam aan de chauffeurskant.”
 41. “Als ik de afspraken niet maakte en zorgde dat hij er op tijd is, zou hij nooit naar de tandarts gaan. Hetzelfde geldt voor medische controles, de kapper en de verjaardag van zijn moeder. Alsof ik zijn persoonlijk assistent ben.”
 42. “In plaats van de vaatwasser uit te ruimen zet hij vuile vaat tussen de schone.”
 43. “Hij gebruikt een vork als rugkrabber.”
 44. “Als je een weloverwogen, vrij uitgebreid appje stuurt en je krijgt alleen een OK terug.”
 45. “In plaats van even een nieuwe vuilniszak in de bak te doen, drukt hij het gewoon wat verder aan, zodat het zijn probleem niet meer is.”
 46. “Hij is eeuwig aan het afruimen. Nog halfvolle kopjes giet hij gewoon leeg in de gootsteen. ‘Hé, ik was nog niet klaar!’ is een gevleugelde kreet bij ons thuis.
 47. “Wat zijn ogen zien, kunnen zijn handen maken. Wel jammer dat hij nooit iets opruimt.”
 48. “Thuiskomen, voor een wedstrijd een bord eten naar binnen schuiven en voor de tv in slaap vallen terwijl ik alles opruim. Maar dan rond bedtijd wel schalks aandringen op sex. Serieus, val dood.”
 49. “Ik heb een mooie, leren werktas voor hem gekocht, maar hij gaat naar zijn werk met een plastic zak van de supermarkt. Die al een beetje gescheurd is.”
 50. “Als hij iets nodig heeft uit de droger, pakt hij dat ene ding en laat de rest erin liggen, in plaats van alles er even uit te halen, op te vouwen en weg te leggen.”
 51. “Ik moet alles honderd keer zeggen en als hij iets dan nóg niet heeft gedaan, ben ik een zeur als ik het nog eens vraag.”

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

gifgif
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN