50+ vrouw laat haar benen zien aan de buitenwereld en sterft duizend doden

-

Koop je een te gek jurkje, durf je het niet aan te trekken vanwege je benen die te wit zijn en te knokig. En wat doe je dan? Lees, huiver en geniet: de avonturen van Edith op een warme zomerdag.

LEES OOK: Hallo, kan de huidkleurige panty eindelijk sexy worden?

Ik heb een jurk gekocht, een fijn bordeauxrood jurkje. Het was duur, ik kan het me eigenlijk niet permitteren, maar je moet iets goeds hebben hangen in de kast. Dat verzekeren vriendinnen mij als ik vertel over mijn aankoop. Ja, en soms moet je gewoon een jurkje hebben, vind ik zelf. Want eigenlijk ben ik helemaal geen jurken- of rokjesmens. Ik draag de laatste jaren vooral broeken en geleidelijk aan is de drempel om een jurk of rok aan te doen huizenhoog geworden.

Ik vind het eng mijn benen aan de buitenwereld te vertonen. Ik moet ze namelijk scheren – waar ik geen zin in heb. Ze zijn te wit, mijn knieën zijn te gerimpeld, mijn scheenbenen te knokig, de huid is allang niet meer egaal. Het jurkje is eigenlijk zo duur dat het maar beter in de kast kan blijven hangen, maak ik mezelf wijs, dan kan er ook niks mee gebeuren. Maar na een paar dagen broeden op de jurk, is het heerlijk weer en een uitgesproken Rokjesdag dus niet zeuren: aantrekken dat jurkje en wel meteen. Omdat ik vrees dat ik me er toch een beetje bloot in zal voelen, trek ik ook een wit vest met rode geborduurde bloemen aan.

Op de fiets kruipt het jurkje naar boven, ik zie mijn dijen, mijn heel erg witte dijen en hé, is dat geen cellulitis? Ik zit bijna in mijn onderbroek, zo hoog kruipt de jurk en ik moet oppassen dat ik mijn benen bij elkaar hou, want straks scheurt de stof en zit ik in mijn onderbroek. Bovendien weet ik helemaal niet zeker of het jurkje me staat. Ik heb het in een winkel gekocht en behalve de verkoopster die heel graag wilde verkopen, heeft niemand de jurk nog gezien en me verteld of het me eigenlijk wel staat. Voor hetzelfde geld staat het me helemaal niet, is het een truttig jurkje waarin ik er truttig uitzie. Dat wil ik niet. Ik kan maar beter rechtsomkeert maken, terug naar huis om een broek aan te trekken.

Maar ik ben al op mijn bestemming. Als ik mijn fiets op slot zet, zie ik een jonge zwangere vrouw op de stoep lopen. Blond en blozend. Ze komt dichterbij. Ik heb haar nooit eerder gezien. Zij mij ook niet. Maar ze staat stil en zegt: ‘Wat een geweldige combi heb je aan.’  Ik kijk haar onzeker aan. ‘Die jurk en dat vest,’ lacht ze, ‘echt heel mooi.’ ‘Meen je dat nou?’ stamel ik. Ze knikt opgewekt en loopt door. Verbluft kijk ik haar na. Er is zojuist een cadeautje zomaar spontaan uit de lucht komen vallen. Beter dan dit kan het vandaag niet worden.

 NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN