50 redenen waarom single zijn af en toe best lastig is na je 50ste

-

Single zijn – de meeste 50+ vrouwen kunnen er prima mee leven. Maar er zijn momenten dat je baalt als een stekker. 

LEES OOK 50 redenen waarom single zijn zo fijn is na je 50-ste

 1. Als je bij het koken in je vinger snijdt, is je aanrecht na het coördinatie-hoogstandje Pleisters Plakken Met Eén Hand het decor van een horrorfilm.
 2. Het moment komt dat je met je voorkant naar de treden de trap af gaat lopen, niet omdat je 50-plus bent, maar omdat je alleen woont en eventuele valschade zo minder groot is.
 3. Als je gaat daten, vinden de meeste mannen van je eigen leeftijd je te oud.
 4. En jongere mannen vinden je óók te oud.
 5. Weduwnaars blijven je eeuwig vergelijken met hun grote liefde (om over hun kinderen nog maar te zwijgen).
 6. Oudere mannen zoeken geen lief, maar een potentiële inwonende verzorgster.
 7. En zien eruit als figuranten uit Cocoon.
 8. Een eenpersoonsleven is in het algemeen al duurder dan dat van een stel, maar op vakantie word je als single helemaal uitgeknepen.
 9. Op goede dagen is het Sex and the City met opvliegers, op slechte dagen is het bikkelen.
 10. Jaloersmakende stelletjes die in de wij-vorm spreken en hun hele tijdlijn volproppen met foto’s van hoe Ontzettend Leuk ze het samen hebben – je moet er tegen kunnen.
 11. Goed nieuws kun je niet zomaar even delen. Nou ja, wel aan je vriendinnen, maar dat is toch anders dan de betrokkenheid van een partner.
 12. Het went naarmate je langer alleen bent, maar in je eentje naar feestjes, familieaangelegenheden en bruiloften gaan is en blijft een hele uitdaging.
 13. Lovers van je leeftijd roepen dat ze geen condoom hoeven te dragen omdat ze gesteriliseerd zijn en je toch niet meer zwanger kan worden: ‘Een SOA, wat is dat?’
 14. Je bent altijd de BOB.
 15. Mensen gaan je, al dan niet gekscherend, een silver single of in het ergste geval een ouwe vrijster noemen.
 16. Als er midden in de nacht ongebruikelijke geluiden klinken, zul je toch echt zelf moeten gaan kijken, met je verdedigingskit (foon met alarmnummer stand-by, aardappelmesje dat in je nachtkastje klaarligt).
 17. Je ziet blije lege-nesters een camper kopen om samen meer te gaan reizen en ziet er tegenop in je eentje hetzelfde te doen, hoewel het je enig lijkt.
 18. Er gaat heel wat energie en levenskunst zitten in toch die strandwandeling maken, een theater bezoeken of uit eten gaan als je vriendinnen geen tijd hebben.
 19. Ook op je 54-ste zal een ouwe tante nog vragen waarom je geen man hebt en je vertellen wat je allemaal aan jezelf moet veranderen om dat alsnog voor elkaar te krijgen. Want leven zonder een man heeft geen zin, hè?
 20. Bij stroomuitval midden in de nacht in een pikdonker huis, met het hart in je keel en een zaklantaarn in je hand, in de meterkast aan de slag moeten met stoppen en aardlekschakelaars.
 21. Bonuspaniek als je een alarm hebt dat intussen afgaat door de stroomonderbreking.
 22. Bij thuisbezorgd.nl twee porties bestellen omdat je niet wilt dat de koerier denkt dat je in je eentje zit te smikkelen en daar dan twee dagen mee doen.
 23. Zien hoe shitty getrouwde stellen elkaar soms behandelen, weten dat je dat zelf nooit zou doen en je afvragen waarom je toch alleen bent, #watisermismetmij?
 24. De eeuwige vrees van uitglijden in bad, iets elementairs breken en dan moeten wachten tot iemand je vindt. Als iemand je tenminste op tijd vindt.
 25. Je verwildert snel. Zonder de sociale controle van iemand anders, eet je sneller uit een pan, drink je eerder uit een pak en ruim je niet zo vlot op. Make-up op een vrije dag? Nou, nee.
 26. Eenpersoonsporties. Eenpersoonsbedden. Eenpersoonstenten. Ze staan toch een beetje sneu.
 27. Zonder lover of kinderen kamp je snel met huidhonger. Je wordt door niemand aangeraakt, zodat je vriendinnen net wat te lang gaat huggen om even je menselijke batterij op te laden.
 28. Je wordt ouder zonder partner die liefdevol roept dat je kalkoennek hem niets kan schelen.
 29. Hoewel je van uniseks outfits huivert, wringt het toch dat je nooit zult weten hoe het is met een identiek geklede man op een e-bike over de Veluwe te zoeven, op weg naar een pannenkoekenrestaurant.
 30. Zieke ouder, eng onderzoek in het ziekenhuis, geldproblemen: je staat er alleen voor.
 31. Je kunt van eenzaamheid een pot Nutella leegeten, #rockbottom.
 32. Geen aflevering van We zijn er bijna! missen en snikken omdat die saamhorige kneuterknusheid nooit in je leven zal zijn.
 33. Als je ziek bent, moet je je kotsend en/of met 39.8 naar beneden slepen om daar zelf een kopje thee te zetten.
 34. Het besef dat je steeds ouder en kwetsbaarder zult worden in je eentje.
 35. Als het toiletpapier op is, kun je niet even naar iemand roepen een rol uit de trapkast aan te geven.
 36. Goede vriendschappen onderhouden is zeker zo hard werken als een relatie goed houden.
 37. Stijldansen, zeilen, bridgen, contacten met getrouwde stellen – het gaat makkelijker met z’n tweeën.
 38. In reclames besta je met 50-plus al amper meer, maar 50-plus en single is helemaal onzichtbaar.
 39. Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het is nieuwe vriendschappen te maken.
 40. De meeste single 50-plusvakanties zijn verkapte datingtrips (zeg niet dat we je niet hebben gewaarschuwd).
 41. Aan je ouder wordende ouders zie je hoe het is samen, dan wel alleen, aan die laatste etappe te beginnen. En dan kan op verschillende manieren deprimerend zijn.
 42. Een relatie hebben is nog altijd de norm. Zeg op een feestje dat je single bent en je krijgt de ‘Wat is er mis met je-blik’. Of erger nog: de ‘Ja, geen wonder-blik.’
 43. Of de opmerking: ‘O, ik weet nog wel een leuke man / vrouw voor je.’ Zucht.
 44. Als je je vriendinnen uitnodigt voor een avondje en ze nemen allemaal hun man mee, zodat je op je eigen feestje als enige single tussen de stellen zit.
 45. Ook al ben je mantelzorger, vrijwilliger en de trouwste vriendin ter wereld, mensen gaan er vanuit dat je alleen voor jezelf leeft als je single bent.
 46. Enorme spinnen buiten zetten, aangevallen vogels redden, bezoekende kikkers en padden vangen, een sifon ontstoppen, je controleput opgraven – je kunt als single beter niet te huiverig aangelegd zijn.
 47. Boek je een rondreis, dan vinden veel reisorganisaties het nog altijd de normaalste zaak van de wereld je een kamer te laten delen met een andere vrouw.
 48. Na al een hele dag alles zelf doen, ben je óók nog verantwoordelijk voor je eigen orgasme.
 49. Om vijf over twaalf als laatste gezoend worden – happy new year.
 50. Ook al weet je er best iets van te maken, altijd zal blijven knagen dat je voor niemand de liefste, de leukste en de mooiste bent. En dat dat vast allemaal je eigen schuld is.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN