50 redenen waarom je kind nu écht een keer het huis uit moet

-

Waar anders kun je ongestoord chillen, handdoeken op de grond gooien en gratis wonen? Maar sorry, op een gegeven moment zijn ze toch echt volwassen genoeg om dat allemaal in hun eigen huis te doen.

LEES OOK: Kinderen uit huis, tijd dat het weer van mij wordt

Dit zijn de 5o redenen waarom je kind het huis uit moet:

 1. Ze willen alleen de vaatwasser uitruimen als je hen filmt, zodat ze het online kunnen zetten.
 2. ‘Wat eten we vanavond?’ vragen en dan waar je bij staat spareribs of een pizza voor zichzelf bestellen.
 3. Kostgeld is een buitengewoon abstract concept. Wél kunnen ze eindeloos stappen, shoppen en op vakantie.
 4. Ze kijken je je eigen huis uit, om ook eens even lekker op zichzelf te kunnen zijn.
 5. Op gezette tijden tref je in de badkamer of aan de ontbijttafel wildvreemde dames of heren die een nachtje zijn blijven slapen.
 6. ‘Ja, ik wéét dat je net duizenden euro’s collegegeld hebt betaald. Maar ik studeer dit al drie dagen en ik weet nu al dat deze richting niets voor mij is.’
 7. Of de schat nu werkt of nog studeert, als hij nog thuis woont, zit je voor je het weet zijn werk na te kijken op spelfouten.
 8. Ze komt zonder overleg thuis met een kitten, want sooo cute! Raad eens wie de kattenbak gaat financieren en verschonen? En stiekem verliefd wordt op die kat?
 9. ‘Ik wil backpacken met Janneke, maar heb geen geld. Kan ik vijfduizend euro van jou lenen? Het gaat om een Unieke Levenservaring.’
 10. Als je zegt dat werken en sparen voor iets wat je graag wilt óók een Unieke Levenservaring is, krijg je een dodelijke blik van je bloedje.
 11. De vanzelfsprekendheid waarmee ze jouw autosleutels pakt en ‘Ik ben even weg, is wel oké, hè?’ zegt. En ook echt weg is voor je kunt zeggen dat je je auto nodig hebt.
 12. De woede waarmee ze je opbelt omdat je ‘stomme, achterlijke auto geen navigatiesysteem heeft’ en ze verdwaald is.
 13. De pijnlijke stilte die er valt als je zegt dat er een Stratenboek op de achterbank ligt.
 14. De glazige blik als je haar de bekeuring voor te snel rijden overhandigt die ze in jouw auto heeft gescoord.
 15. De ontzetting over € 38 boete voor een paar kilometer te hard, van het kind dat net een jeans van 226 euro heeft gekocht. Met nog vier paar spijkerbroeken in de kast.
 16. Het pijnlijke moment dat je beseft dat je je lummel op zijn flikker geeft omdat hij zich exact zo gedraagt als jij.
 17. Als je bloedje na een nachtje stappen gaat kotsen, voel je je toch verplicht om te gaan kijken en half verteerde resten van een broodje shoarma van de vloer te schrapen.
 18. Zijn idee van op kamers wonen: een man cave van de zolder/garage maken, maar intussen wel gebruik blijven maken van gas, licht, water, wifi, koelkast, huishoudelijke hulp, gratis vervoer en andere faciliteiten.
 19. Het doet er niet toe wat je ouders vroeger over de Stones beweerden, de muziek van nu is écht teringherrie.
 20. De hele dag op de bank liggen eten, roken en gamen en dan stralend zeggen dat híj in ieder geval wel gelukkig is als je pissig vraagt waarom hij geen boodschappen heeft gedaan.
 21.  Ze wil best op kamers, maar alleen als jij het betaalt en als het dicht genoeg bij huis is om te komen eten en zonder al te veel moeite haar was te brengen.
 22. Hij meent alles wat hij ziet op Don’t Try This At Home te moeten doen in jouw huis.
 23. Jij zet de wekker om te zorgen dat je stemgerechtigde kind op tijd op zijn werk komt.
 24. Het kost onvoorstelbaar veel kracht en doorzettingsvermogen om je kinderen de consequenties van hun beslissingen te laten dragen.
 25. Er zijn vele twintigers die nog steeds niet in staat zijn de deur van de koelkast dicht te doen, hun bord naar de keuken te brengen of een natte handdoek van de badkamervloer op te rapen.
 26. Ze vindt het echt heel normaal om je midden in de nacht op te bellen dat je haar op kunt komen halen in de stad. Ze wordt volgende week 24.
 27. Je kunt niet gaan samenwonen met je vriend omdat je zoon hem niet ziet zitten. Je zoon is 22.
 28. Ze wil gaan samenwonen met haar vriend, maar omdat ze geen geld hebben en zijn ouders niet zo gek zijn als jij doen ze dat maar bij jou. ‘Het is maar tijdelijk, hooguit een paar jaar.’
 29. Hij meent het serieus als hij voorstelt dat je de wasmachine en droger op je eigen kamer zet, zodat hij van het waskamertje een plek om te chillen kan maken.
 30. Het moment waarop je bij een suggestie beseft dat je al ruim tien jaar whatever als antwoord krijgt.
 31. Jij ligt wakker van zijn nachtelijk gespook en krijgt het verwijt dat híj recht heeft op privacy. In jouw huis. Onder jouw dak. Waar hij geen cent aan bijdraagt.
 32. Als hij dan eindelijk zijn kamer eens opruimt, stuit hij op zijn oude PlayStation en verdwaalt onmiddellijk in een Super Mario marathon.
 33. Je krijgt je huis nét niet op tijd verkocht, zodat het boemerang-kind weer thuis kan komen wonen en het huis uit de verkoop moet.
 34. Potentiële woonruimte wordt ongezien afgewezen als te duur of te klein. En ze rolt met haar ogen als je je eerstvolgende zin begint met: ‘Toen papa en ik jong waren…’
 35. Ook na drie niet afgemaakte opleidingen weet ze nog niet wat ze eens wil gaan doen.
 36. Je had niet gedacht 23 jaar lang ontbijtgranen voor kinderen te moeten kopen, maar je Millennial lust echt alleen maar Smacks.
 37. Ook al stapel je een complete uitzet in haar kamer, de hint komt maar niet aan.
 38. Je gezonde zoon zit relaxed op de bank te Netflixen terwijl zijn vader, die toch al een beetje hoge bloeddruk heeft, zwetend het gras maait.
 39. Je zoon klaagt dat jou en je man kan horen vrijen en het komt geen moment in zijn hoofd op dat jij hem met zijn vriendin ook kunt horen.
 40. Als ze weer eens ongevraagd (‘Gezellig toch?’) vrienden mee naar huis neemt voor het eten, dat jij moet kopen en koken. En opruimen, want zij gaat nog even met haar vrienden de stad in.
 41. Zeg je hier iets van, dan krijg je te horen dat je ‘echt totaal geen spontaniteit meer in je leven hebt.’
 42. Je kind lijkt nog het meest op een menselijke bankhoes die éénlettergrepige antwoorden geeft en alleen overeind komt bij de geur van eten. En dan het liefst wil dat je hem een bordje brengt.
 43. In plaats van te helpen zet je millennial een hilarisch filmpje online van hoe je woedend je telefoon zoekt, nadat je die op ‘stil’ hebt gezet.
 44. Het is echt lastig in je yogazone te komen met op de achtergrond DJ Hardwell.
 45. Als na je geschreeuw het gedreun niet meer te horen is, pieker je bij de Neerwaartse Hond dat DJ Hardwell nu op vol volume via een koptelefoon bij je kind binnenkomt.
 46. Want ook al heeft je kind een rijbewijs, zolang hij thuis woont, voel je je toch verantwoordelijk voor zijn trommelvliezen.
 47. Als je je nieuwe jasje niet kunt vinden, kun je er vanuit gaan dat je dochter het aan heeft.
 48. Niets wat je zegt, opmerkt of vraagt is interessanter dan staren naar een schermpje.
 49. Ook al neem je je nóg zo voor het nooit te zeggen, het moment komt dat je iets zegt als ‘Zolang je in mijn huis woont, hou je je aan mijn regels!’
 50. Moeders met vrijheid, rust en privacy omdat hun kinderen wél op kamers zitten zeggen dingen als: ‘Wat gezellig voor je dat je kind nog thuis woont!’

LEES OOK 21 dingen die een moeder niet wil horen 

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

gifgif
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN