Onderzoek bewijst: 50-plussers hebben de beste seks

-

Wij wisten het natuurlijk allang, maar nu is het ook wetenschappelijk bewezen: vijftigplussers weten wel wat ze doen tussen de lakens. 

Onlangs kwam in het nieuws dat de twintigers van nu minder seks hebben dan vroeger en nu blijkt dat millennials ook nog eens minder genieten van seks. Althans, in vergelijking met zestigers. Uit een onderzoek onder 5000 Amerikaanse singles blijkt namelijk dat vrouwen van 66 het meest tevreden zijn over hun seksleven, net als mannen van 64. De enquête was onderdeel van een jaarlijks ‘Singles in America’-onderzoek van de internationale datingwebsite Match.com.

Het onderzoek biedt een welkom tegenwicht aan die eeuwige mythe dat 50-plussers minder seksueel zijn. In een reactie op het onderzoek, legt de Amerikaanse sekstherapeut Vanessa Marin dan uit dat dit een verkeerde veronderstelling is. Volgens haar genieten mensen van boven de vijftig of zestig juist meer van seks, omdat ze minder zelfbewust en onzeker zijn. 50-plussers zijn niet meer zo met hun uiterlijk of seksuele prestaties bezig, waardoor ze zich kunnen overgeven aan het moment.

Sekstherapeut Celeste Hirschman erkent in The Huffington Post dat seks door de menopauze fysiek uitdagender kan worden, maar dat hoeft het seksueel plezier niet in de weg te zitten. En daarin geven vele 50-plus-singles in de VS haar dus gelijk.

Bron: Huffington Post
Gifje: via GIPHY

LEES OOK: 11 dingen die niemand je vertelt over 50+ zijn

Ezra Hakze
Ezra Hakze
Ezra is de junior redacteur van Saar. Ze zoekt de hele dag het web af naar leuke fotoseries en filmpjes, maar is niettemin de laatste millennial zonder internet op haar telefoon.

RECENTE ARTIKELEN