Als je als 50-plus vrouw (nuttige!) datingtips van jonge collega’s krijgt

-

Als je als vijftigplusser elke werkdag wordt bijgepraat over het liefdesleven van je collega’s – we hebben het hier over meiden tussen de twintig en dertig – steek je nog eens wat op. ‘Een echt gesprek? Waar heb je dan emoji’s voor?’

 1. Het is doodnormaal om een man af te wijzen omdat zijn linkerneusgat je niet bevalt.
 2. ‘Breadcrumbing’ is niet echt geïnteresseerd zijn in iemand, maar hem toch af en toe wat kruimels toegooien om hem bij de les te houden, want iets is beter dan niets.
 3. Ik vind dat gemeen, zij vinden het vooral praktisch en roepen dat de man in kwestie uit vrije wil blijft hangen.
 4. Na een uur testen en meer vergadertijd dan ze ooit eerder hebben uitgezeten, is door mijn Millennials besloten dat ‘Valencia’ mijn ideale selfiefilter is.
 5. Mannen die filters gebruiken zijn daarentegen losers die gemeden moeten worden.
 6. Mijn goudeerlijke, hartelijke datingprofiel is door een collegaatje zo gepimpt dat ik mezelf amper nog herken.
 7. Het levert veel meer reacties op, waar ik niet op durf te reageren omdat ik niet zo cool ben als mijn profiel.
 8. Bij een date trakteer je óf je betaalt je eigen eten om er niets voor terug te hoeven doen. Beste. Tip. Ooit.
 9. Altijd voor eigen vervoer zorgen idem dito. Die meiden passen goed op zichzelf.
 10.  Maar ze zijn superkritisch: als een man niet binnen drie tellen vijf dingen waar hij blij van wordt kan opnoemen, is het een no-go.
 11. Zeg ik dat ik óók even zou moeten nadenken over deze vraag, dan krijg ik meelijwekkende blikken van Generatie Alles Moet Nu Meteen.
 12. Zoals ze diep teleurgesteld zijn dat ze na drie weken nóg geen promotie hebben gemaakt, zijn ze er ook kapot van als er na drie weken nog geen aanzoek is geweest.
 13. Of toch minimaal de afspraak dat het contact exclusief is (het woord relatie is te eng!)
 14. Soms leren ze dus ook wel eens wat van mij. Er gaat niets boven een tegeltjeswijsheid als ‘Geluk is een schone zaak.’
 15. Dan rollen ze met hun ogen, maken kokkende geluiden en zeggen dingen als ‘vroeger, toen de guldens van hout waren…’
 16. En dan roep ik dat je je niet rechtstreeks richting permanent geluk kunt swipen.
 17. Waarop ze kribbig maar weer eens een avocado op Instagram gaan zetten.
 18. Van hen geleerd: een emoji zegt soms meer dan een appje van tachtig weloverwogen, moeizaam ingetypte woorden.
 19. Aan hen geleerd: bloemen krijgen is leuk, handje vasthouden is lief en op straat een loempia eten is niet hetzelfde als een romantisch etentje.
 20. ‘Ghosten’ is een contact niet afronden of uitmaken, maar gewoon nooit meer iets van je laten horen.
 21. Ik noem dat onbeleefd, zij noemen het de anti-stalkeraanpak. Zou zomaar iets in kunnen zitten.
 22. Waar ik daadwerkelijk met dates afspreek, houden zij het bij appen, snappen, hangen, chillen en hooguit eens koffiedrinken of een booty call – kortom, alles om een echte date maar uit de weg te gaan.
 23. Hun concept van ‘friends with benefits’ is perfect als je wel af en toe intimiteit wilt, maar geen zin hebt in het gedoe van een relatie. Puntje voor hen.
 24. Ze willen wel #relationshipgoals, maar het moet niet teveel moeite kosten. Puntje voor mij.
 25. Nu drie keer van dichtbij meegemaakt: ze laat een superlieve knul gaan omdat ze denkt dat er iemand rondloopt die nóg leuker is.
 26. Is superlieve knul binnen drie maanden verloofd met een meisje dat wél keuzes kan maken, dan is dat reden voor veel drama en online stalking onder werktijd.
 27. Enige introspectie over de eigen rol in het geheel ontbreekt. En daarvan wil ik dan met mijn hoofd op het bureau bonken.
 28. Wat voor mij vrienden en naaste familie van een man ontmoeten is, is voor hen kennismaken met het konijn van hun lief. Veel ingewikkelder moet het niet worden. Ben ik weleens jaloers op.
 29. Woorden als vriend, vriendje of verloofde zijn hopeloos achterhaald. We hebben allemaal dates en dat bevalt me eigenlijk uitstekend.
 30. Rationeel vind ik het nergens op slaan, maar niet meteen reageren op een appje is inderdaad een manier om een man extra geïnteresseerd te krijgen. Ik ben in mijn liefdesleven véél te welwillend geweest.
 31. Wat betreft sex: ze doen het niet of het is meteen ‘anaal is normaal’. De generatiekloof is hier onmogelijk te overbruggen.
 32. Het is opmerkelijk dat het veel moeilijker is als überkritische, bloedmooie twintiger iets met iemand op te bouwen dan als relativerende, licht uitgezakte vijftiger, #fiftyrocks.
 33. Bij een etentje gelukzalig zwijgend tegenover elkaar zitten appen zal ik nooit begrijpen. Nooit!
 34. Daarentegen snappen zij mijn behoefte aan ‘een echt gesprek’ niet. Letterlijk citaat: ‘Waar heb je dan emoji’s voor?’
 35. Gezien het feit dat we de ware nog niet hebben gevonden, doet geen van ons het perfect, maar samen komen we een heel eind.

LEES OOK Appt hij wel, appt hij niet – daten is echt vreselijk 

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

gifgif
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN