5 vrouwelijke eigenschappen waar elke man jaloers op is

-

Jan wil in een volgend leven terugkomen als vrouw. Zeker weten. Waarom wil je dat, Jan? Nou, hierom: 

 1. Vrouwen kunnen net zolang zeuren tot ze hun zin krijgen
  Als er één ding is waaraan mannen een pokkenhekel hebben, is het een zeurende vrouw. Zeuren is de allergruwelijkste vrouweneigenschap. Toch zouden wij het heel graag ook willen kunnen. Als je kunt zeuren als een vrouw, krijg je namelijk alles gedaan. Kun je een man tot een hoopje sidderend ectoplasma zeuren. Zeuren is het machtigste wapen in de strijd tussen de seksen, maar het zou ons niets verbazen als je ook  ziektes kunt genezen door er net zolang tegenaan te jengelen tot die vervelende micro-organismes huilend op de vlucht slaan. Zeuren is de hel, zeuren is de bom. ’t Is maar net aan welke kant je staat.
 2. Vrouwen kunnen er beeldschoon uitzien
  Wij vinden ons bij bepaald strijklicht best oké, maar mooi zijn we niet. Niet op de manier waarop vrouwen dat zijn. Stralend, glanzend, prachtig, hartverscheurend, bedwelmend en onweerstaanbaar mooi. Dat is voor ons niet weggelegd. We hebben de aanleg niet, en we hebben vooral niet de energie, de drive en tijd om er altijd op en top verzorgd en op ons allermooist uit te zien. Wat is dat een werk! En wat is dat knap van vrouwen, dat ze elke dag opnieuw voor dag en dauw uit dat bed stappen om het haar drie keer te wassen en te föhnen, elke avond de teentjes te lakken en de wenkbrauwen te plukken, sowieso de plooien haarvrij te houden en dan ook nog dagelijks een outfit bij elkaar te scharrelen die just right is, voor elke denkbare gelegenheid. En dat naast een baan. Ons leven zou zo veel mooier zijn als we dát nou toch ook eens zouden kunnen.
 3. Vrouwen kunnen keihard werken
  Hoewel we zelf altijd heel hard moeten lachen om ons eigen motto minimale inspanning, maximaal resultaat, en wij mannen daarmee toch maar de wereld hebben veroverd, zijn we stiekem best jaloers op de tomeloze werkdrift van vrouwen. Zonder twijfel voortgejaagd door hun eeuwige schuldgevoel – iets waar we zeker niet jaloers op zijn – zal de vrouw niet rusten voor al het werk is gedaan, en dan ook nog tot in de puntjes. Wat zouden wij mannen niet kunnen bereiken met een dergelijke kadaverdiscipline? Welke wonderen zouden we kunnen bewerkstelligen als we de werklust hadden van een vrouw? We zouden misschien zelfs de was een keertje doen, vlak voor het slapengaan, na het klaarzetten van de spullen voor ’t ontbijt. Maar helaas…
 4. Vrouwen kunnen meedogenloos ruziemaken en halfverteerde koeien uit de sloot dreggen
  Net als ‘zeuren’ zo’n kantje van vrouwen waardoor je je afvraagt: ‘Hee, zijn vrouwen eigenlijk wel die lieflijke en zorgzame wezens van wie we dachten dat ze die waren?’ Nee dus. Wat zo cool is aan vrouwen als ze ruzie maken: ze zijn meedogenloos en zitten compleet in het nu. Waarmee we willen zeggen: ze zullen alles zeggen, de dolk in de diepste pijnpunten wrikken, elke halfverteerde koe uit de sloot dreggen, draaien, overdrijven, liegen, chanteren, dreigen, álles om maar te winnen en jou als man in het stof te laten bijten. En dit – dat is het mooie en doodenge – zonder enig zichtbaar besef van het feit dat jullie eigenlijk van elkaar houden, en ook na deze ruzie samen misschien nog wel verder willen. Wij mannen hebben met eigen ogen meegemaakt dat er tijdens een onbeduidend meningsverschil dingen werden gezegd die nooit meer ‘ontzegd’ konden worden en een eindje down the line een definitieve breuk hebben ingeluid. Hele relatie kapot omdat mevrouw niet wilde opgeven. Nogmaals: het is kut als je aan de ontvangende kant zit, maar wat moet het heerlijk zijn om zo ijskoud te kunnen slopen, fuck de consequenties. Alleen jammer dat je uiteindelijk alleen overblijft. Nou ja.
 5. Vrouwen kunnen heel wonderlijk redeneren, zonder enige logica
  Ik verbleek bij iedere willekeurige vrouw als het gaat om wonderlijk redeneren, een volstrekte minachting van de wetten van oorzaak en gevolg, en het scheiden van hoofd- en bijzaken. Wij kijken daar in het algemeen op neer als mannen, maar eigenlijk zijn we natuurlijk jaloers. Want het vrouwenbrein herbergt misschien wel algoritmes die we nu nog niet begrijpen, maar ooit de deur zullen openen naar de volgende evolutionaire stap van de mensheid. En wij zullen dan achterblijven als absolute sullen die het altijd mis hebben gehad. Maar je doet er niets aan. Denken als een vrouw valt niet te leren.

Jan Heemskerk
Jan Heemskerk
Vrouwenfluisteraar, tv-maker & schrijver Jan Heemskerk (56) is maar al te graag bereid de lezers van SAAR van nuttige adviezen te voorzien.

RECENTE ARTIKELEN