5 tips: zo overleef je de hitte op je werk

-

Krijg je niks meer uit je vingers met deze hitte en kun je aan niets anders denken dan wuivende palmbomen en een koel zwembad: met deze tips maak je werken in tropische temperaturen net even makkelijker. 

 1. Hou je hoofd koel
  Hoe koeler het is op je werk, hoe beter je je kunt concentreren. Koude luchtstromen houden je scherp en alert. Ga daarom actief op zoek naar verkoeling. Zet de airco aan, zorg dat je een ventilator hebt, of zoek een koelere werkplek op.
 2. Eet pittig gekruid
  Dat geeft je stofwisseling een boost. Hierdoor voel je je niet alleen actiever, je gaat er ook van zweten en hoe vervelend een plakrug ook is, zweet zorgt er ook voor dat je koel blijft. In tropische landen wordt niet voor niets heel pittig gegeten.
 3. Draai als het even kan een tropenrooster
  Als het echt heet is, loont het je wekker een paar uur eerder te zetten. Zelfs als je geen ochtendmens bent. Stel dat je om zeven uur ’s ochtends begint met werken, dan ben je al om drie, vier uur ’s middags klaar. Terwijl anderen nog achter hun bureau zitten te zwoegen, strijk jij neer in het park of in de tuin.
 4. Drink, drink, drink
  Het verschilt per persoon en hoe inspannend je werk is, maar tijdens een hittegolf wordt over het algemeen aangeraden twee tot vier liter water per dag te drinken.
 5. Omring je met groen
  Planten zijn klimaatregelaars, die ervoor zorgen dat de invloed van warm weer op het binnenklimaat aanzienlijk wordt verminderd. En het geeft natuurlijk ook een heerlijk tropische indruk, zo omringd door groen.

bron Jinek

LEES OOK: 50 x ga toch weg met dat belachelijke Nationale Hitteplan

RECENTE ARTIKELEN