5 guilty pleasures op tv die Ella (58) voor geen goud wil missen

-

In verantwoord gezelschap zou ik graag zeggen dat ik avond aan avond voor Jeroen, Sophie, Humberto en al die andere professionele talking heads gekluisterd zit. De waarheid is dat talkshows me totaal niet kunnen boeien met hun meningencircus.

Aan het einde van de dag wil ik vooral even onderuit en even geen problemen, meningen of crises. Full transparency: ik heb oppervlakkige kantjes en ik ben te oud om de schijn nog op te houden dat het anders is. Mocht je óók graag geobsedeerd naar verrukkelijke onzin kijken, dat tip ik deze programma’s.

Ancient Aliens

Héérlijk: nul bewijs, veel gespeculeer, pseudowetenschappelijk geleuter over Atlantis, de piramiden, tempels, de Maya’s, Pumapunku, Stonehenge, Vrijmetselaars, leylijnen, de Sfinx en hun vermeende link met buitenaardse wezens. Mijn avond is goed als Giorgio Tsoukalos met zijn ontplofte haar in beeld verdwijnt om weer eens een woeste claim of theorie met een vraagteken erachter de wereld in te gooien.

Je ziet de serie op History Channel. Daar vind je ook buitengewoon kalmerende docu’s waarin er een uur wordt gedaan om een ontroerend kruikje uit het jaar 300 op te graven (ik kijk ze he-le-maal uit). En de zich voortslepende saga van The Curse of Oak Island, waar een stel schatgravers gevoelsmatig inmiddels eeuwen graaft naar een vermoedelijk niet bestaande schat.

Young Sheldon

Na alle afleveringen van The Big Bang Theory meerdere keren te hebben gezien, haakte ik moeiteloos in bij de prequel over het sociaal gemankeerde genie Sheldon Cooper als kind. Ik begrijp zelf ook niet goed waarom ik zo gehecht ben geraakt aan een Texaans gezin in de jaren negentig, met een moeder die geobsedeerd is door religie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sitcom Fandom (@sitcombuzz)

Misschien is het Connie, de vieve uitgesproken meemaw (oma) die tegenover het gezin woont en naar hartenlust drinkt, gokt, flirt, krachttermen bezigt, zich optut, lovers heeft en zorgt dat ze het leuk heeft. Connie is een Saartje, zoveel is duidelijk. Rolmodelletje, hoor.

Young Sheldon wordt uitgezonden op Comedy Central in de vooravond en gaat op zondagmiddag met alle afleveringen van die week op herhaling, voor een lekker binge’je met tussendoor af en toe een dutje.

Dallas Cowboys Cheerleaders: Making the Team

Cheerleaders maken in de Verenigde Staten deel uit van de sportcultuur en de Dallas Cowboys Cheerleaders (DCC) staan bekend als het summum in buitengewoon atletisch dansen en aanmoedigen.

Elk seizoen volgt een nieuwe lichting potentiële cheerleaders van de audities naar de eerste echte wedstrijd. Persoonlijk zou ik ze allemaal aannemen, die meiden kunnen ongekend goed dansen en vormen een superleuke sisterhood, met een schier manisch enthousiasme.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ✭ . ✭ (@dcc.barbie)

Maar director Kelli McGonagill Finglass en choreograaf Judy Trammell, ex-DCC’s die nu ervaren midlifers zijn, leggen feilloos zwakke puntjes bloot en hebben toch een speciaal beeld voor ogen van het team. Het komt neer op eindeloos gezwaai met heul veul haar, oogverblindend witte tanden en volledig opgemaakt en geföhnd zwoegen tijdens de training. Doel is keurige jongedames opleiden die als visitekaartje voor de Dallas Cowboys kunnen dienen, moeten leven als nonnen en sexy dansen in een minuscuul uniform. Dat laatste kun je seksistisch noemen, maar als ik zo’n lijf had en mijn benen in mijn nek kon leggen zou ik er óók mee showen als een dolle.

Dallas Cowboys Dancing GIF by Dallas Cowboys Cheerleaders: Making the Team - Find & Share on GIPHY

Ik kijk er graag naar omdat ze fantastisch dansen en zo anders als ik vroeger deed. Wat ik me herinner is de Hustle en verder een stapje naar links en een stapje naar rechts en als je heel gek wilde doen gooide je je armen omhoog. De DCC’s tonen echt next level showmanship en als je ooit een masterclass wilt in een vriendelijk, maar duidelijk slecht nieuws gesprek voeren, moet je echt even naar Kelli kijken.

Je vindt Dallas Cowboys Cheerleaders: Making the Team in de vooravond op MTV.

Dr. Pimple Popper

Véél op TLC kan me bekoren, maar Dr. Sandra Lee is mijn absolute favoriet. Deze dermatoloog heeft geweldige bedside manners en begon in 2010 filmpjes van haar werk op YouTube te zetten. Met name haar grondige manier van mee-eters verwijderen en andere narigheden uitdrukken, hoe smerig ook, haalden ongekend hoge views.

Instant gratification en bovendien herkenbaar: pukkels uitknijpen is ongeveer even onweerstaanbaar als een oorgasme (veel te veel in je oor prutsen, wat je van de huisarts dus echt absoluut niet moet doen, wil je niet aan de zure oordruppels met een ontstekingsremmer moeten – we zeggen het er maar even bij). Dr. Lee vertelt veel over haar vak en verlost pechvogels van bulten en huidaandoeningen die je hart breken, maar je blijft toch vooral kijken voor die ene bevredigende pop die alles beter maakt.

Dr. Pimple Popper zwerft een beetje door de programmering, je treft haar meestal op maandagavond rond half tien op TLC en kunt ook heerlijk huiveren voor haar eigen YouTube kanaal.

Ridiculousness

Drie vrienden en soms een gast bekijken virale filmpjes, maken er grappen over, vertellen over hun leven en verbazen zich over wat er misgaat. Chanel West Coast is een levende masterclass in krankzinnige kleding, Steelo de voice of reason en presentator Rob een licht motorisch gestoorde vader van twee die geen zin kan uitspreken zonder minimaal zeven keer f*ck te zeggen. Het is een bemoedigend kijkje in het leven van een stel millennials, die haarfijn aanvoelen dat ze geen jonkies meer zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=PezGtIFxJ1M

Ik kijk dit elke avond voor het slapen gaan. Het heeft iets verrukkelijk smugs om in je veilige bed te liggen en buitengewoon hardleerse medemensen vrijwillig  krankzinnige dingen te zien doen. Er wordt veel gevallen, stuntend rond zwembaden, van daken, op trappen, al dan niet dronken. Niemand gaat dood, het zou allemaal met een beetje gezond verstand voorkomen kunnen worden en ze doen het lekker toch, uiteraard gefilmd door vrienden. Absolute favoriet: filmpjes van kansloze verkeersruzies en beren als huisdier in Rusland. Zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd.

Ridiculousness wordt elke avond rond middernacht uitgezonden op MTV, meestal in de vorm van vier vrij korte afleveringen achter elkaar.

 

Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN