5 goeie redenen om je financiën gescheiden te houden (ook als je getrouwd bent)

-

Je kunt zo je redenen hebben om je eigen bankrekening te willen houden. ‘Ik ben al eens door een man in de financiële problemen gekomen.’

 1. Omdat mijn man al eens is bedrogen
  ‘Na zijn scheiding had mijn vriend ernstige schulden omdat zijn ex stiekem kredieten op zijn naam had afgesloten. Hij is daardoor zo bang geworden voor gedoe over geld, dat ik hem alle geldzaken laat beheren, en mijn deel naar hem overmaak. Het werkt perfect, en we hebben nooit ruzie over de financiën.’
 2. Omdat we nogal gemakzuchtig zijn
  ‘Bij ons is het pure luiheid. We hebben allebei betalingen waar we verantwoordelijk voor zijn en vinden het maar ingewikkeld alles uit te rekenen en samen te voegen.
 3. Omdat onze en/of rekening een fiasco werd
  Mijn man en ik zijn zestien getrouwd. We begonnen met een gezamenlijke rekening, maar dat werkte voor geen meter. We gaven veel te veel uit en spaarden geen cent. Na zes jaar zijn we overgestapt naar twee verschillende banken. Nu verdelen we de rekeningen, ik betaal gas/water/licht, hij de huur, enzovoort. Ik betaal mijn eigen auto, telefoonrekening en creditcard. Ik vind het fijn dat ik kan uitgeven wat ik wil, zonder dat ik dat aan mijn partner hoef uit te leggen. Daarnaast denk ik dat het als vrouw belangrijk is je eigen geld te verdienen en te beheren, en altijd ergens een spaarbedrag te hebben staan.’
 4. Omdat hij nogal makkelijk is met geld
  ‘Ik betaal alle rekeningen en hou onze gezamenlijke uitgaven bij. Aan het einde van de maand stuur ik hem een betaalverzoek voor het geld dat hij mij is verschuldigd voor de hypotheek, energie, de auto, boodschappen en zo. Mijn vriend is nogal makkelijk met geld, ik hou van overzicht en ben veel zuiniger. Zo krijgen we nooit ruzie over de financiën en hoeven we niet aan elkaar uit te leggen waar we ons geld aan uitgeven.’
 5. Omdat ik door mijn ex berooid achterbleef
  ‘Toen ik nog getrouwd was deelden mij man en ik een en/of-rekening. Hij studeerde en verdiende bijna niks. Ik betaalde het huis, twee auto’s en de boodschappen. Hij gebruikte zijn studentenlening voor zijn hobby’s en afhaalkoffie. Het jaar voor we uit elkaar gingen begon hij eindelijk wat te verdienen, maar hij maakte zoveel schulden dat ik na de scheiding berooid achterbleef. Mijn huidige partner betaalt zijn eigen rekeningen, en ik de mijne. We vragen nooit naar elkaars uitgaven. Als een van ons tekortkomt, betaalt de ander wat meer. Ik zal echt nooit meer een rekening delen.’

bron Huffington Post

Lees ook: 28 dingen die ik denk bij het idee dat contant geld verdwijnt 

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

RECENTE ARTIKELEN