5 dingen die ik van mezelf moet op vakantie

-

Bij Saar liggen we het liefst de hele dag aan het zwembad, maar zelfs wij vinden dat een beetje lapzwanzerig. Gelukkig is daar Margriet die zich elke vakante door de Big Five worstelt en het goede voorbeeld geeft.

 • Naar het museum
  Ik heb helemaal geen zin in ellenlange rijen en droge kunstkost. Ik wil metGente di Marein mijn koptelefoon op het strand zitten; kijken en bekeken worden (nou ja, dat laatste misschien niet). Maar ik wil ook geen cultuurbarbaar zijn. En mijn pubers het goede voorbeeld geven. Dus ik ga, en ben achteraf blij met de cultuurshot.
 • Goede boeken lezen
  Niks flutromannetjes, niks Bouquetreeks. Als mijn hersens toch in vakantiestand staan, dien ik mijn brein wat nuttigs aan te bieden. En daarom lees ik niet louter roddelbladen of het Sexdagboek van Heleen van Royen, maar ook literaire hoogstandjes. En weet je wat, als ik eenmaal in dat goeie boek zit, kan ik niet meer stoppen met lezen.
 • Aquarobics op het strand, half uurtje zwemmen
  Ik wil in mijn vakantie uitslapen, maar eenmaal aan het zwembad zie ik zelf ook wel dat die gezellige eind-van-het-schooljaar-borrels meer zoden aan de dijk hebben gezet dan die halve keer sportschool per week. Eindelijk kan ik mijn leven beteren. ’s Ochtends hardlopen langs het strand, daarna aquarobics en minimaal een half uur crawlen per dag. Ik beloon mezelf met een mojíto achteraf. Extra lekker rond lunchtijd.
 • Wandelen in de hitte
  Eerst drie uur de kinderen ompraten, of efficiënter: omkopen. En mezelf ook. Want hoe mooi de  omgeving ook is, het is wel 35 graden. En behoorlijk heuvelachtig. Einddoel: die schattige sieradenwinkeltjes met verfrissende airco in het villaggio carino. Met daarnaast een terras met lekkere kaasjes en vino bianco. Kom, we gaan. Eh … echt? Ja, kinderen, echt.
 • Spelletjes doen
  Als we niet de hele dag op ons mobieltje mogen, moeten we spelletjes doen. Ik heb geluk en mag kiezen: Monopoly, Kolonisten of wie het diepst kan duiken in het zwembad. Die laatste optie vervalt wat mij betreft sowieso, Kolonisten snap ik nog steeds niet en Monopoly vind ik veel te lang duren. Maar het is – gezellig! – vakantie. Dus zet ik mijn gezicht in vrolijke spelletjesmodus, koop meteen de Kalverstraat op en plemp die tjokvol hotels. Heb ik met een beetje mazzel binnen een uur gewonnen.
Margriet Zuidgeest
Margriet Zuidgeest
Margriet (51) is getrouwd met Walter en met haar werk (journalist/tekstschrijver voor o.m. Libelle, over gezondheid). Ze moedert over twee sportieve jongens van 13 en 15. Wars van #geluksmomentjes en #lovemylife. Dol op knisperkoude wijn, tennis en gezelligheid.

RECENTE ARTIKELEN