4 tips voor het vervoeren van je huisdier in de auto

-

Met je kat, hond, cavia of kanariepiet op stap? Als gewaardeerd gezinslid wil je hun autoritje natuurlijk zo veilig en stressvrij mogelijk maken. Denk aan een goede draagmand, het uitschakelen van de airbags, een passende autoverzekering en de waarschuwing om je huisdier nooit alleen achter te laten in de auto. Dit zijn enkele belangrijke tips om je huisdier op een fijne manier te vervoeren.

1. Sluit een goede autoverzekering af

Vergelijk de kosten, dekking en voorwaarden van een paar verschillende verzekeringsmaatschappijen voordat je een autoverzekering afsluiten gaat. Controleer de polis en zorg ervoor dat deze je huisdier dekt. En houd daarmee rekening met diens leeftijd, ras en gezondheidstoestand. Zo ga je met een gerust hart met elkaar op stap.

2. Schakel de airbags uit om letsel te voorkomen

Veiligheid staat natuurlijk voorop. Laat het dier daarom bij voorkeur niet los in de auto. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Het beestje kan voor afleiding zorgen door naar voren te komen terwijl jij aan het rijden bent, naar voren schieten tijdens het remmen of in de knel komen bij je pedalen. Geef het dier daarom een eigen zitplaats. Is dat voorin? Zorg dan (net als wanneer je een kind in een autozitje op de bijrijdersstoel vastzet) dat de draagmand van je huisdier goed is vastgezet en de airbags zijn uitgezet. In het geval van een botsing, komt het dier minder gemakkelijk in de knel te zitten.

3. Zet je huisdier vast in een draagmand of krat

De reismand moet groot genoeg zijn voor je huisdier om in te kunnen staan, zich om te draaien en weer te gaan liggen. Het is natuurlijk belangrijk dat de mand stevig is en voldoende ventilatie kent. Let op een veilig sluiting of deuropening. Maak het jezelf gemakkelijk en zorg dat er een comfortabel handvat aan de reismand zit, zodat je deze gemakkelijk kunt dragen.

 

4. Laat het dier niet achter in de auto

Het klinkt misschien als een open deur, maar het is gevaarlijk om je huisdier achter te laten in een afgesloten auto. De temperatuur stijgt namelijk sneller dan de meeste van ons denken. Een bescheiden zonnetje is al genoeg om de auto aardig op te warmen. Een raam op een kier zetten helpt daar maar weinig tegen. De politie moet met enige regelmaat oververhitte honden redden. (Met een flinke bekeuring voor zijn menselijke begeleider tot gevolg).

Dit waren de belangrijkste tips als je met je huisdier op stap gaat. En vergeet niet om ook voldoende pauzes om de benen (en poten) te strekken. Reis je met een hond, dan is het belangrijk om elke paar uur een pauze te nemen om een stukje te kunnen wandelen, te eten en te drinken. Zorg dat je huisdier het naar z’n zin heeft bij jou in je auto! Het is goed om te beseffen dat lange ritten zijn niet alleen voor jou, maar ook voor je huisdier vermoeiend zullen zijn. Goede reis!

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN