37 mannen vertellen: ‘Ik hou van haar, maar…’

-

Eerder las je al over zaken waar de gemiddelde man een Saartje tot waanzin kan drijven, terwijl ze toch echt heel veel van hem houdt. Vandaag draaien we het om en komen de mannen aan het woord

 1. “Als we op visite zijn geweest, blijft ze in de deuropening nog een kwartier kwetsen. Was dan gewoon blijven zitten!”
 2. “Ze heeft geen geduld voor de barbecue. Dan ben ik bezig met een mooi stukje vlees bereiden, staat zij een boterham met kaas te maken ‘want ik heb inmiddels wel trek’. Ze heeft totaal geen respect voor het proces van grillen.”
 3. “Dat eeuwige gezeik over putjes en rollen. Als het je zo dwars zit, doe er dan wat aan. Maar ze piept alleen om van mij te horen dat het allemaal best meevalt. Dat ís ook zo, maar dat kan ze toch zelf ook zien? Waarom moet ik dat steeds zeggen?”
 4. “Elke stilte lijkt te moeten worden opgevuld. Hele gesprekken herhaalt ze. De meest banale details onthoudt ze. Ik knik meestal maar wat, in de hoop dat het goed uitpakt.”
 5. “Als ze mijn kleren niet mooi vindt verdwijnen die spoorloos. Er gebeuren ongelukjes mee, ze geeft ze weg. Geen tourshirt is veilig voor haar.”
 6. “Ze heeft het wachtwoord van de thermostaat veranderd voor ze een weekendje op retraite ging: ‘Weet je ook eens hoe het is om het altijd koud te hebben’,  zei ze bij terugkomst.
 7. “Elke maand een ander dieet. Dan is er weer geen brood in huis, of eten we alleen nog broccolishakes. Ze is ontzettend bezig met gezondheid en ik ben ontzettend bezig om voor en na mijn werk even langs de McD te rijden om mij even normaal te eten.”
 8. “Ze knipt haar nagels in de auto. Ook die van haar tenen.”
 9. “Samenleven met een hypochonder is vermoeiend. Elk pijntje is hartfalen, kanker, nierfalen of MS. Ze kan zich vreselijk laten meeslepen, voor je het weet is ze haar begrafenis weer aan het bespreken. Het ergste is dat ik nooit weet of er écht iets aan de hand is en je ook weer geen risico wil nemen. Onze huisarts moet gek van haar worden, ik geneer me daarvoor.”
 10. “Ze is gevoelig voor getikte influencers en kan helemaal in iemands mening meegaan, terwijl de feiten iets anders zeggen. Ik ga de discussies niet meer aan. Onze hond heb ik stiekem laten vaccineren. Maar verder is het een schatje, hoor.”
 11. “Ze fotografeert zo’n beetje alles wat ze eet, om het op Instagram te zetten. Ook in restaurants. Vreselijk.”
 12. “Haar meest vervelende trekje is zwijgen. ‘Is er iets?’ ‘Nee, niks.’ Maar dan wel woedend door een tijdschrift bladeren. Zég gewoon wat ik nu weer verkeerd heb gedaan, ik ben niet helderziende.”
 13. “Ontzettend vervelende gewoonte van haar: af en toe de keuken helemaal anders inrichten zodat ik niets meer kan vinden.”
 14. “Ik ben Spaans aan het leren en ze corrigeert me werkelijk op alles wat ik verkeerd zeg, met dank aan een jaartje Spaans op school. Ik heb veel zin om ermee op te houden.”
 15. “Bij ruzies is ze kampioen oude koeien uit de sloot halen. Daarmee maakt ze altijd alles erger en groter dan het is. Laat het los, schat.”
 16. “Toen haar beste vriendin een paar maanden in het buitenland zat, probeerde ze van mij haar nieuwe beste vriendin te maken. Het was heel raar, ik wilde helemaal geen mensen kijken of een mani-pedi.”
 17. “Elke avond voor het naar bed gaan, smeert ze haar handen in met crème en trekt dan katoenen handschoenen aan. Het is de minst erotische handeling die ik ooit heb gezien.”
 18. “Serieuze gesprekken over onze relatie als we net in bed liggen. En ook altijd als ik de volgende ochtend vroeg op moet. Volgens mij doet ze het erom.”
 19. “Ze komt altijd met een ingewikkelde kwestie die niet even snel kan worden opgelost als ik op het punt sta te gaan gamen met vrienden.”
 20. “Als zij een scheet laat is dat ‘schattig’. Als ik een scheet laat is dat ‘smerig’.  Hier wordt met twee maten gemeten, zoveel is duidelijk.”
 21. “Ze wil me altijd Pinterestborden laten zien van projecten die ze in huis wil doen. Ik ga tegenwoordig schielijk weg als ik zie dat ze haar laptop pakt.”
 22. “Ze ging mee op een wandelvakantie en heeft zeven dagen lang met een ‘ik doe dit voor jou’ houding rondgelopen. Toen ik vroeg of ze het naar haar zin had, zei ze: ‘Je hoort me toch niet klagen?’ Leuke vrouw, goede relatietest. Zo iemand wil je niet dag in dag uit om je heen.”
 23. “Waarom gebruikt ze altijd mijn mesje om haar benen te scheren? Het wordt er bot van, ik moet in de vroege ochtend in de weer met nieuwe mesjes, gebruik een van de duizend vrouwendingen in de badkamer of zo.”
 24. “De auto niet even aftanken als de meter bijna in het rood staat. Dat zíe je toch op het dashboard?’
 25. “Tot drie uur ’s nachts Midsomer Murders kijken en dan de volgende ochtend nog niet met een taser gewekt kunnen worden terwijl we dingen zouden gaan doen. Ik had nooit met een avondmens moeten trouwen!”
 26. “Elke knutsel en elke tekeningen die onze kinderen ooit hebben gemaakt, liggen nog opgeslagen in dozen. Onze kinderen hebben inmiddels zelf kinderen, maar ze weigert al die troep op te ruimen.”
 27. “Langzaam voor de tv heen en weer lopen tijdens een wedstrijd, terwijl ze zogenaamd naar iets op zoek is of aan het bellen is. Ik vind het reden tot echtscheiding. De ‘pause live TV function’ op de afstandsbediening was als eerste versleten.”
 28. “Als je haar vraag een beetje discreet te zijn en je de volgende keer als je haar vriendinnen ziet, meteen weet dat ze alles, maar dan ook alles weten.”
 29. “Ik was met vrienden een weekend fietsen in België en toen ik thuiskwam was onze slaapkamer roze geverfd. Ik heb maar gezegd dat ik het mooi vond, tenslotte heb je ’s nachts je ogen dicht.”
 30. “Toen ze nog ongesteld werd, was ze elke maand een paar dagen een menstrumonster. Sinds ze in de menopauze is, is dat haar dagelijkse staat. Ik weet dat ze er niets aan kan doen, maar ik word er ook gek van dat ze al emotioneel wordt als het zoutvaatje is omgekukeld. Als dit niet overgaat, wil ik scheiden, hoor.”
 31. “Ze belt me onder werktijd om even te kletsen. Ik heb niets te zeggen, dus ik laat haar praten. Af en toe instemmende geluiden maken volstaat. Ik heb wel eens een complete powerpoint in elkaar gezet op een paar keer ‘dat meen je niet, echt waar?’ zeggen”
 32. “Als ze geen zin heeft om naar de film te kijken die ik wil zien, stelt ze er zoveel stomme vragen over, dat ik net zo lief naar haar keuze gaat kijken. Ze heeft Star Wars volledig voor me verpest.”
 33. “Geen friet bestellen om maar gezond over te komen en vervolgens wel mijn friet opeten. ‘Mag ik er eentje?’ ‘Nee, bestel zelf maar.’ En dan ben ík de bad guy!’
 34. “Onze badkamer is vooral haar badkamer. Ik denk dat mijn spullen dertig vierkante centimeter innemen, de rest wordt ingenomen door make-up, smeersels, gadgets en weet ik wat al niet meer. Niet blij mee. Niets aan te doen.”
 35. “Timemanagement is niet haar sterkste kant. Als ik op tijd in de bioscoop wil zitten, vervroeg ik standaard de vertrektijd met een half uur. Ze kan gewoon niet opschieten en ik ben geen nippertjesman.”
 36. “Ze eet crackers aan mijn kant van het bed.”
 37. “Ze is verslaafd aan bellen. Ze heeft veel zussen en vriendinnen die van alles op de hoogte moeten worden gehouden. Ik hoor dezelfde verhalen minimaal vier keer en probeer niet te ontploffen. Ze belt ook als we samen boodschappen doen. Ik ben die zwijgzame man die nors naast haar sjokt. Ze belt zelfs op het toilet. Het is een ziekte.”

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

Puck van de Heuvel
Puck van de Heuvel
Puck (52) is copywriter en journalist, woont samen met haar man en drie pubers en is nog nooit een smeuïg verhaal tegengekomen waarvan ze niet onmiddellijk het fijne wil weten.

RECENTE ARTIKELEN